Thursday, April 12, 2007

Kasvukipuja

Jamillalla on kasvukipuja. Tämä ei ole mitenkään sarkastista vaan sillä on ihan oikeita fyysisiä kasvukipuja. Tai ainakin luulen niin. Se on valittanut parina päivänä jaloissa särkyä enkä keksi sille mitään muuta syytä. Tai Maija sen lopulta keksi. Mä ajattelin, että sille on tullut baletista lihaskipuja, kun niillä on ollut aika tiheään harjoituksia.

Viime yönä se ei saanut millään unta. Kävin hakemassa sille särkylääkettä kun jalat oli niin kipeät. Voi lapsi parka. Muistan kyllä itsekin, että kasvukivut oli ihan kauheita. Musta kun tuli vielä niin pitkä ja sain kolmemetriset jalat, niin voitte vaan kuvitella miten niitä särki :)

Mulla oli koulussa eilen ensimmäinen esitys. Palautimme economicsin esseet ja samalla se piti esitellä. Sain esseen valmiiksi tiistai-iltana aikamoisessa kiireessä eli vähän viimetippaan meni. Mutta siitä tuli tosi hyvä ja se on täysin Juhon ansiota. Mä kirjoitin raakaversion ja Juho kommentoi. Esitys meni ihan ok, vaikka olin todella huonosti valmistautunut. Tässä taas kiitos Nokia kokemukselle, tollanen esitystilanne ei jännitä mitenkään kamalasti ja sain mielestäni kerrottua sen mitä piti.

Tein esseeni kirjasta "Freakonomics". Ihan mielettömän hyvä kirja! Kirjoittajilla on todella erilainen ja mielenkiintoinen tapa kertoa asioita. Kirjassa käsitellään seuraavia asioita: mitä yhteistä on peruskoulun opettajalla on sumopainijalla? miten Klu Klux Klan on kuin joukko kiinteistövälittäjiä? miksi huumediilerit asuvat vielä kotona? mihin kaikki rikolliset hävisivät? miten olla täydellinen vanhempi? Voisin laittaa sen koko esseen tänne blogiin liitteeksi jos vaan osaan... Pitää konsultoida Juhoa...

1 comment:

Anonymous said...

Kasvukipuihin voi auttaa myös, jos illalla nukkumaan mentäessä (jolloin ne yleensä alkaa) kiertää jalkojen ympärille lämpimän kaulaliinan. Tietysti se balettikin voi pahentaa asiaa.