Thursday, April 19, 2007

Anne-Mari Aktivisti

Ma en ole koskaan ollut mikaan ymparistoaktivisti, mutta nyt huomaan tulleeni sellaiseksi. Tassa maassa on niin uskomattoman paljon korjaamisen varaa jatteenkasittelyssa, etta jopa tallainen tavallinen tallukka huomaa sen.

Muovipusseja taalla kaytetaan ihan jarkyttavan paljon. Ne ei maksa mitaan kaupassa ja niita tuhlataan sen mukaan. Yhteen kassiin pakataan vain muutama tavara ja jos kassista tulee vahankin painava, siihen laitetaan toinen paalle. Vaikka ei ostaisi juuri mitaan, niin helposti on nelja viisi kassia kun kaupasta lahtee.

WC-istuinten suojapapereita on ihan jokaisessa yleisessa vessassa. Se oli mielestani aivan ihanaa aluksi, mutta sitten tulin ajatelleeksi, etta mika maara siitakin tulee jatetta.

WC-paperit myydaan kaupassa, kuten Suomessakin, useimmiten isoissa paketeissa. Mutta niiden isojen pakettien sisalla yksittaiset rullat on pakattu viela erikseen omiin suojapapereihin. Mita tuhlausta taas jalleen kerran! WC-papereita saa onneksi ostaa myos ei-yksittais pakattuina.

Nama kaikki on siis vain mita mina olen huomannut, joten samanlaisia epakohtia taytyy olla paljon enemmakin. Tama maa on niin suuri, etta kun namakin kohdat kertautuu hirvittavalla maaralla, niin sen jatemaaran taytyy olla mieleton. Ja kuinka pienella vaivalla nama pystyttaisiin korjaamaan. Suomessa on nama(kin) asiat hoidettu niin paljon paremmin... :)

Sitten taas koulumaailmaan... Tanaan oli ensimmainen loppukoe, matikasta. Se oli mielestani aika helppo. Joko se on totta tai sitte se meni multa erittain huonosti. Luultavasti siita tulee kuitenkin hyva numero, vahva epaily on. Ens viikolla on seka economicsin etta laskentatoimen loppukokeet. Etta viela kun rutistaa seitseman paivaa, niin tama lukukausi on ohi.

2 comments:

Norppa said...

Heyyyy Beibe!!! Tietyssä iässä ihmisestä vain alkaa tulla tiedostava ja sitä ajattelee vähän tuleviakin sukupolvia. Juodaan(yllis) täällä minnan kanssa luomuviiniä ja huomenna käydään ostamassa noita suuren suosion saavuttaneita pesupähkinöitä minnallekin.(ei se sitä vielä ite tiedä)
MUTTA toi ei ollu se pääasia, vaan PÄÄASIA oli toivottaa sulle OIKEIN JÄRJETTÖMÄN IHANAA JA KAUNISTA NUOREN NAISEN VUOTTA! (tän aikaeron takia toivotus voi olla vähän myöhässä mutta ajatus on ollut ajoissa) JättiSuuret Halaukset Muru ja Pus Pus!!!!!!

Anonymous said...

Jahas, jätevastaavan solutoimisto Amerikan mantereella. Sain jo uuden nimen: Jäte-Jenni. ;)