Saturday, July 21, 2007

Harry Potter huuma

Uusin Harry Potter -kirja on siis ilmestynyt. Mina en tieda juuri mitaan Harrysta, mutta taalla meidan pienessa kylassa juhlittiin perjantai-iltana kovasti kirjan ilmestymista. Menlo Parkissa on yksityinen, erittain hyva kirjakauppa nimeltaan Kepler's. Kirjakauppa on vierekkain tosi kivan kahvilan, Borronen, kanssa ja nama olivat keskenaan jarkanneet oikein kunnon kemut. Oltiin Juhon kanssa syomassa "hienossa" ranskalaisessa ravintolassa (jossa by the way ei ollut mitaan muuta hienoa kuin hinta...) ja kun kaveltiin sielta kotiin, huomattiin, etta Borronen edustalla on porukkaa kuin pipoa. Uteliaita kun ollaan, niin sinne siis. Ihmiset oli pukeutuneet kaikkiin mahdollisiin Harry Potter hahmoihin ja siella oli musiikkia ja kaiken maailman sirkushuveja.

Ma olin lukenut Iltalehtea netissa juuri ennen kuin lahdettiin syomaan ja siella mainittiin etta ensimmaiset Harry Potterit oli myyty jo Suomessa, joten olin erittain hammastynyt kun taalla viela odotettiin H-hetkea, jonka oli puolilta oin. Kun en kerran ole mikaan fani, niin mistas sita naita tietaisi. Mutta ilmeisesti kirjan julkaisu oli jotenkin riippuvainen paivamaarasta eika siita, etta Euroopassa sita jo myytiin aikaeron takia. Keskustelimme Kepler'sin myyjan kanssa ja kun kerroin, etta Euroopassa ensimmaiset ovat jo oman kopionsa saaneet, kaveri suurin piirtein peitti korvansa ja oli etta "ala kerro, en halua kuulla mitaan, ala kerro!" :) Meilla oli oikein hauskaa Borronen terassilla kun jaatiin ihmettelemaan ihmispaljoutta ja erilaisia asuja. Kerrankin meidan kylassa tapahtuu jotain :)

Eika siina viela kaikki! Santa Cruz Avenue, joka on Menlo Parkin paakatu, on suljettu lauantain ja sunnuntain, koska siella on taidemarkkinat. Oltiin siella monta tuntia ihmettelemassa tanaan lauantaina. Ja ihania juttuja siella olikin, todella hienoa valokuva taidetta muun muassa eika yhtaan ainoaa metrilaku yms. kraasakauppiasta. Kerailin ison pinon kayntikortteja oman kodin sisustamista varten. Niita tarvitaan sitten joskus... :)

No comments: