Tuesday, February 20, 2007

Yhteisopiskelua

Laskentatoimen koe on torstaina ja menin tänään kouluun opiskelemaan sitä yhdessä parin luokkatoverini kanssa. Didem, Turkista ja Thoa (en ole ihan varma oikeinkirjoituksesta) Vietnamista, molemmat tyttöjä. Didem on muuttanut tänne noin 7-8 kuukautta sitten ja Thoa on muuttanut silloin kun oli 15-vuotias eli vuosia sitten ja on amerikan kansalainen.

En olen ennen harrastanut tällasta yhdessä opiskelua, jotain ryhmätöitä lukuunottamatta, ja täytyy sanoa, että se on erittäin mielenkiintoista ja antoisaa. Jotenkin kaikki vaan loksahtaa paikalleen paremmin, kun joutuu ääneen pohtimaan tehtäviä ja ratkaisuja niihin. Ja kun joku ei ymmärtänyt jotain, niin muut kaksi selittää niin kauan ja niin juurta jaksain, että varmasti asia tulee selväksi.

Siinä oppii tosi hyvin. Saa hyvät ja selkeät vastaukset omiin kysymyksiin, jotenkin maanläheisemmin kuin silloin kun ope selittää. Ja kun selittää toiselle asioita, se kolahtaa omassa päässäkin paremmin. Suosittelen tätä tapaa erittäin lämpimästi kaikille :) Varmasti te olette näin tehneetkin silloin kun olette itse opiskelleet, mutta mulle tämä oli aivan uusi kokemus, jota tulen jatkossakin harjoittamaan aina ennen kokeita.

1 comment:

Anonymous said...

Koti-ikävään:
(kopattu www.salakuunneltua.fi)
Turun kielen kielioppia

lauantai, tammikuu 27, 2007, 16:14
Turku, Itäharjun Prisma

Keski-ikäinen pariskunta on ostoksilla.

Nainen: Ei me sit nähty sitä serkkuas uudestaan enää kassajonossa. Ei se pysyny meidän perässä ku sil oli niin paljon niitä coca-coloi.
Mies: Et sä voi sanoa coca-coloi. Ei sitä niin sanota.
Nainen: No miten se sit KUULUU sanoa?
Mies: No se on coco-colai.


:D Jenni