Thursday, December 29, 2016

Oi ihana Joulu!

Pojilla on kahden viikon joululoma ja Juho lomailee heidän kanssaan. Aktiiviloma tiedossa ja se alkoi heti kiipeilysalilta. 



Anton on äidin pieni apulainen keittiössä. Hän haluaa aina osallistua ruuan laittoon, ainakin hetken. Tässä tehdään sekä minun että hänen elämänsä ensimmäistä lanttulaatikkoa yhdessä. Hienosti hän ruskisti sipulit lähes itsenäisesti. 

Ja näin hieno laatikko sieltä uunista tuli! Ja maistui kaikille. 

Sinä aikana Jasper keskittyi piirtämään Jurassic Worldia pitkälle paperille. Koska dinosaurukset olivat vähän turhan vaikeita piirtää, hän vaihtoikin aihetta kesken kaiken ja piirsi lentokoneita ja panssareita.  

Jouluaatto vihdoin koitti ja kova jännitys oli kaikilla pojilla, Vietimme jouluaaton Alastaloilla jo toista kertaa ja aivan mahtavaa oli. 

Pojat olivat reippaasti ovea avaamassa ja toivottamassa Joulupukin tervetulleeksi. Sama pukki (tietenkin!) kuin viime vuonna. 

Pukki ei ikävä kyllä ehdi kovin kauaa yhdessä paikassa olla, mutta hieno konsertti saatiin aikaiseksi joka tapauksessa. Pukki soitti viulua, Vincent huilua, Anton ja Viggo ukulelea, ja me muut laulettiin.

Poikapotretti. Vain Viggo ei suostunut kuvaan. 

Pukin vierailun jälkeen kävimme Joulukirkossa. Iltapäivän kello kolmen tilaisuus on lasten joulumessu, jossa lapset esittävät joulukuvaelman. Kaikki paikalla olevat lapset saava osallistua enkeleinä ja paimenina, mutta meidän pojat eivät halunneet mukaan. Antonille riitti yksi kerta paimenena.

Kirkossa käynnin aikana olivat tontut tuoneet loput lahjat ja siitähän riemu syntyi. Pikkuiset tontut jakoivat lahjat ja niitä alettiin tietysti heti availemaan. 


Joulupukin tuomat uudet yökkärit päälle ja valmiina nukkumaan. 

No comments: