Wednesday, June 02, 2010

Jasper 8 vko


Jasper on kasvanut ihan mielettömästi. Käytössä tällä hetkellä 3kk vaatteita, vaikka poika ei ole vielä edes kahta kuukautta. Hän on todella pitkä poika. Kuten kuvasta näkyy, hädin tuskin mahtuu vaunuihin :) Myös huutaminen on vähentynyt huomattavasti, kertoo siis myös henkisestä kasvusta. Kyllä hänellä on vieläkin nukahtamisvaikeuksia, mutta nyt niistä selvitään pienemmällä huutamisella. Myös on äiti on oppinut käsittelemään häntä vähän paremmin ja lukemaan merkkejä väsymyksestä ennen kuin on liian myöhäistä. Hän rakastaa yli kaiken tuota keinua. Tähän mennessä Jasper on nukkunut päivällä vain sellaisia minipäikkäreitä, 15-45 minuuttia, tänään hän nukkui aamupäivällä 2.5h!! Mä ihmettelin, että mitähän nyt tekis kun ei ole ollut tyhjää aikaa moneen viikkoon :) Siinä hän keikuttelee Mozartin viulukonsertin soidessa. Salaisuus näyttää olevan keinun lisäksi musiikki (vain aluksi), pimeys ja hiljaisuus (kunhan on päässyt uneen). Käyn koko ajan katsomassa, että miten se vauva vaan nukkuu enkä tosiaan osaa tehdä oikein mitään.
Ollaan myös aloitettu massiivinen kärryttely. Jasper viihtyy ihan hyvin vaunuissa kunhan ne liikkuu. Mutta eniten äiti nauttii tästä kun pääsen vihdoin vähän ulkoilemaan ja kuntoilemaan. Mulla kun on noin 20 kiloa matkaa hääpukuun. Ja 2 kuukautta aikaa. Ei taida onnistua. Eilen käytiin kahteen otteeseen noin tunnin lenkillä ja kivaa oli. Toisella reissulla Jasper nukkui puolet ajasta, toisella kerralla ei ollenkaan. Mutta hän oli ihan rauhallinen ja katteli maisemia.
P.S. Nukutusharjoitukset tuottavat tulosta: toiset kunnon päikkärit menossa tänään! Tällä kertaa omassa sängyssä. Jippii!!

4 comments:

Unknown said...

Voi, miten hauska kuulla, että elämä on helpottumassa ja asettautumassa uomiinsa!

Oli ihan pakko kirjoittaa kommentti, kun Jasper ON NIIN JUHO-VAUVAN NÄKÖINEN. Isä Juho näytti siis aivan samalta vauvana kuin Jasper näyttää näissä kuvissa. Oi, voi - elämä se vaan menee eteenpäin ja hyvä näin. Tuli vaan nostalginen olo...

/Leena-mummo

Ansku said...

Kyllä Jasper on ihan isänsä poika :) Samalla tavalla kuumakalle kun Juhokin, hikoilee raukka kun äiti pukee aina liikaa. Ja on jumalattoman äkäinen kun on nälkäinen :)

Anonymous said...

Ottaa se aikansa, että oppii kunnolla lukemaan vauvan olotiloja ja ennen kaikkea ennakoimaan - näin olen kuullut ja lukenut, vaikkei noita omia vaaveleita olekaan. Onhan se tulokas ihan oma yksilöllinen persoonansa, vaikka isänsä kaltainen oliskin. Kiva, että alkaa äidillekin tulla enemmän "luppoaikaa"... ;o} Terveisin Riitta

Jenni said...

Äityli koittaa nyt sitten vaan ottaa myös niitä päikkäreitä, kun Jappis nukkuilee pidempään. Tai tekee jotain ihan vaan itseään varten! :) Hyvä, että alkaa helpottamaan!