Saturday, March 10, 2007

Avautumista

Nyt kun minua on arvosteltu koulussa opettajien toimesta, olen kai oikeutettu omaan arvosteluun heitä kohtaan. Varsinkin econ koe on herättänyt suurta keskustelua kurssikavereiden kesken. Pari A:n oppilasta, jonka kanssa keskustelin, saivat tästä kokeesta C:n ja olivat todella ihmeissään ja pettyneitä.

Doctor Hermann on noin 70-75 vuotias herrasmies. Ihmisenä aivan ihana, mutta hänen opettamismenetelmä ei ole välttämättä kovin motivoiva. Hän luennoi suoraan kirjasta eikä tunneillä käyminen anna oikeastaan mitään lisäarvoa. Meidän tunnit on keskiviikkoisin (mun ainoa aine ke) ja olen itsekin miettinyt monta kertaa, että maksaako vaivaa lähteä sinne ollenkaan, koska se on oikeasti ihan yhtä tyhjän kanssa. Meillä on kieltämättä välillä mielenkiintoisia keskusteluja, mutta kokeissa pärjäämisen kannalta ihan hyvin pärjäisi lukemalla kirjaa.

Kokeessa oli kuusi kysymystä. Viisi kysymystä, joista neljään oli pakko vastata ja sen lisäksi yksi kysymys, johon kaikkien oli pakko vastata. Yhteensä siis viiteen kysymykseen pitää vastata, aikaa 1.5h ja 20 pistettä per kysymys. Aikamoista kirjoittamista ja kaavioiden piirtämistä... Kaikki kysymykset oli sellaisia, että niihin voi vastata periaatteessa monella tavalla eikä opettaja ollut mitenkään erikseen merkinnyt mitä hän haluaa vastaukseen. Ja vaikka hän oli erikseen maininnut että ei välttämättä tarvitse piirtää kaavioita, kuitenkin myöhemmin kun yksi oppilas oli käynyt kokeen jälkeen juttelemassa omasta mielestään huonosta arvostelusta, ope sanoi että hän olisi halunnut tähän kuvan... Niinpä niin... Tällästä tää sitten on..
14 kappaletta (310 sivua) pitää lukea kokeeseen eikä mitään hajua mitä asioita opettaja painottaa, koska hän ei ole antanut meille koko aikana yhtään kotitehtävää... Revi siitä sitte.

Viimeinen kysymys kokeessa koski lehtiartikkelia, jossa mainittiin kahden amerikkalaisen satelliittiyhtiön mahdollisesta yhdistymisestä. Meidän piti spekuloida (nimenomaan "spekuloida") mikä on tilanne viiden vuoden päästä, jos tämä yhdistyminen tapahtuu. 1) mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä näistä firmoista, onko ne suuria vai pieniä yrityksiä, sillä on aikamoinen merkitys. Jos ovat suuria, syntyy markkinoille monopoliasema ja jos taas pieniä siitä hyötyvät kaikki jne. 2) jos pyydetään spekuloimaan, miten sitä voi arvostella?? Tuon tyyppinen kysymys kokeessa on ihan naurettava.
No, onneksi opettaja oli tajunnut oman virheensä tässä kohtaa ja antanut kaikille siitä kysymyksestä täydet.

No se Doctor Hermannista, siirrytään Professor Simoniin, laskentatoimen opettajaan. Aivan mahtava persoona ja opetustapa on todella motivoiva ja meillä on jopa hauskaa siellä tunneilla. Mutta meidän kirja (joka maksoi $160) sisältää virheitä. Tai ei varsinaisesti kirja, vaan siihen liittyvät tehtävien "oikeat" vastaukset. Onko vähän ärsyttävää tehdä kotiläksyjä ja tuhlata puoli tuntia - tunti siihen että ihmettelen missä olen tehnyt virheen, vaikka todellisuudessa en ole tehnytkään virhettä vaan tarkistusvastauksessa on virhe!! Hiukan meinaan syö naista!!

Kun mainitsin tästä turhautumisestani tunnilla, hän oli erittäin samaa mieltä ja pahoitteli, mutta olen sitä mieltä, että tässä asiassa pitää antaa hiukan negatiivista palautetta opettajalle. Kyllä hänen olisi mielestäni pitänyt käydä läpi materiaali, mitä käyttää opettamisessa. Yksi poika heittikin kommentin, että onko opettaja koskaan tehnyt/tarkistanut näitä tehtäviä itse. Prof. Simon totesi kylmän viileästi että ei.
Kysyn vaan että Who's in charge here!! I want my money back!!

No comments: