Sunday, March 04, 2007

Mukamas kiireinen

Terske,
mulle tuli hiukan huono omatunto kun Ansku on tykittänyt tänne kommettia lähes päivittäisella vauhdilla, ja minä en juuri ollenkaan kun meikäläinen on ollut mukamas joko liian kiireinen, tai sitten mun mielestä mulla ei oo ollu oikein mitään sanottavaa...

Nyt kun ollaan jo hyvin tämän vuoden kolmannen kuun puolella voi ihan hyvällä fiiliksellä sanoa että on aivan älyttömän makeeta et Ansku muutti tänne. Vaikka alussa nyt olikin jotain ihmeellistä "muutosvastarintaa" ja "territooriokiistaa" on ne kaikki hävinnyt jonnekkin kosmoksen pimentoihin. Jäljelle on jäänyt, miten sen nyt kuvailisi, sellanen mukava ja kiva olo... Se vaan on kiva kun voi koulun jälkeen iltasella hengailla oman kullan kanssa, eikä tarvitse ikävöidä ihmistä toisella aikavyöhykkeellä... En suosittele kellekkään, mutta jos on pakko kokea niin on se sen arvoistakin.

Anskun koulumenestys on ollut todella hieno juttu. On se lukenutkin aivan älyttömästi, mutta kyllä sekin motivoi kummasti kun näkee että lukemisella on tulosta. Anskun jakso nyt kestää vielä parikin kuukautta, mutta mun loppukokeet alkaa jo kolmen viikon päästä... Alkaakin jo tämä jakso vaikuttaa liian tutulta. Mitää sen kummempaa huolta ei oo tämänkertaisista aineista, mutta "Intercultural Communication" alkaa kyllä jo hiukan toistamaan itseään... Kurssi perustuu oppilaiden valistamiseen vähemmistöryhmien vaikeuksista nykypäivän Amerikassa. Ei siella oikeastaan mitään "uutta" tietoa ole tullut vastaan... Sitten taidehistorian kurssi joka keskittyy kauko-idän taiteeseen kivikaudelta nykypäivään. Se taas on kiinnostavaa, mutta alue on niin kattava että ajanpuutteen takia joudutaan tyytymään ihan pintaraapaisuun jokaisen alueen nimikkotyyleistä. Siitä tosin pitäisi palauttaa kymmensivuinen aine 20pvä. tätä kuuta.... voitte arvata että allekirjoittanut ei ole edes miettinyt aihetta... hmm... Sitten on tietenkin matematiikka, se menee todella hyvin. Meillä oli välikokeet pari viikkoa sitten ja sain 91% oikein. Kaikki ne yhdeksän miinuspistettäkin oli aivan naurettavia virheitä, mutta sen se koetilanne vaan saa aikaan. Seuraava koe onkin 13pvä. ja tässä vaiheessa tuntuu ainakin siltä ettei pitäisi olla mitään syytä olla odottamatta samankaltaista tulosta. Ihan hyvä että toi matematiikka maistuu kerrankin elämässä, koska viimeinen jakso Foothillissä on sitten pelkästään sitä.

Viimesestä jaksosta puheen ollen, oon nyt aloittanut virallisesti siirtymisprosessin uuteen kouluun. TAA (transfer Admission Agreement) on nyt allekirjoitettu ja lähetetty eteenpäin. Muutama viikko kuulemma menee kunnes paljastavat pääsinkö uuteen kouluun. Mitään syytä sille ettenkö pääsis ei pitäisi olla, mutta ei sitä koskaan tiedä. Yksityiskouluissa on se paha puoli ettei niiden tarvitse turhia selitellä jos eivät ota oppilaaksi... (Santa Clara University)

Täytyy tämä kuu tsempata loppuun asti, sitten on viikon tauko ja sitten takaisin kouluun viimeiselle jaksolle ennen kuin saan ensimmäisen tutkintoni. Kyllä, luit oikein, meikäläinen saa (siirtymisen kylkiäisenä olinkin ottanut tarpeeksi kursseja, link: Associate's degree) "Associates in Arts: Business and Administration." Tämän kylkiäisenä tulee työlupa kesäksi, loppuu kun siirryn yliopistoon... nyt tosin nyt täytyy löytää joku työpaikka...

Me käytiin Anskun ja Maijan kanssa lauantaina San Franciscossa 49 mile scenic drivellä... se on n. 49 mailin reitti San Franciscossa joka kiertää kaikki näkemisen arvoiset mestat... ihan hauska reissu. Otettiin parit kuvat San Franciscon korkeimmalla kohdalla... ne on hyvin pian nähtävissä tuossa sivupalkissa olevassa linkissä.

Ei mulla mitään tämän kummempaa... pitää kirjotella useemmin kuulumisia...

Ciao,

Juho

1 comment:

Anonymous said...

Hei muru,

Inspiroiduit sitten kirjoittamaan :-). Tosi kivaa lukea sinunkin juttujasi - jatka vaan samaan malliin...
/Suukkoja äidiltä