Monday, October 28, 2013

Lentoja taas osteltu

No niin. Tässä ollaan nyt sitte vissiin liikaa kotiuduttu, kun taas ollaan lentoja osteltu. Suomeen. Marraskuussa. Ja taas ollaan pitkään. Vähintään toukokuulle, mahdollisesti pidempäänkin.

Aloitetaan alusta: Silloin kun minä ja lapset vielä oltiin jumissa Suomessa, laittoi Juho täällä Kaliforniassa pyörät pyörimään mahdollisen väliaikaisen Suomeen muuton puolesta. Että josko hän saisi väliaikaisen työn Ernst & Youngin Helsingin toimistosta. Joskus pitää olla varovainen mitä toivoo, koska ne toivomukset saattaa toteutua :) Ja näin tässä siis nyt kävi. Juholla alkaa hommat puoleksi vuodeksi Helsingissä maanantaina 18.11., joten koko perhe lentää Suomeen lauantaina 16.11.

Elämä on nyt niin uomissaan täällä, että en ollut aluksi kovin innoissani Suomeen tulosta. Kun just siellä puoli vuotta oltiin. Mutta mitä lähemmäksi lähtö tulee, olen alkanut lämmetä ajatukselle. Tällä kertaa pitkä vierailu tulee olemaan niin erilainen, koska meillä on Helsingin Kalliossa oma asunto ja olemme koko perhe yhdessä. Olen etsinyt Jasperille englannin kielistä preschoolia ja löytänytkin hyvän. Tajusin, että kun tulemme kotiin kesällä, Jasper on neljävuotias. Tarkoittaa sitä, että siitä vuoden päästä hän aloittaa täällä Kaliforniassa koulun. Haluan varmistaa, että Jasperin englannin kieli pysyy hyvänä, jotta hän voisi aloittaa muiden ikäistensä kanssa koulun ihan normaalisti eikä hän tarvitsisi mitään lisäopetusta kielen takia.

Muille perheenjäsenille tämä muutto ei varmaan ole kovin ihmeellistä. Anton on niin pieni, että hän on tyytyväinen missä tahansa äidin, isän ja veljen kanssa. Ja aikuiset nyt aina sopeutuu. Jasperia vähän murehdin, kun hän viihtyy niin hirveän hyvin preschoolissa ja hänellä on kavereita ja hänestä pidetään siellä. Mutta kai hän viihtyy yhtä hyvin siellä uudessakin. Ja hän pääsee tänne samaan ryhmään takaisin kesällä. Mutta äiti nyt on tämmönen. Murehtii lapsistaan.

Mutta kaikenkaikkiaan alan itse asiassa olla tosi innoissani Suomeen muutosta! Ihanaan marraskuiseen pimeyteen ja märkyyteen :) JIIIHAAA! Täältä tullaan!

3 comments:

alien said...

jiihaa! tänne vaan tuomaan iloa ja valoa tähän pimeimpään aikaan. Ja ihanaa - joulu Suomessa! Talvi menee äkkiä ja sitten tulee kevät :) TERVETULOA!

Jenni said...

Joko siellä on kamat kasassa ja pakattuna? Täällä on TOOOSI pimeää ja märkää. Lähes joka päivä sataa. Toivon, että tuotte pakkasen ja lumen tullessanne. ;)

Ansku said...

Kamoja on mielessä jo pakattu, mutta yhtään vaatetta ei vielä ole kassissa... Kohta kohta :)