Sunday, December 23, 2012

Loppurutistus Jouluun

Jouluviikolla Jasperilla oli tämän syksyn viimeinen jumppatunti ja sieltä muutama kuva. Hän rakastaa jumppaa ja siellä ollaan käyty jo puolitoista vuotta.


Antonin 6kk lääkärikäynti oli perjantaina ja hyvältä näytti pojan kasvukäyrät taas. Viimeksi hän ei ollut kasvanut ihan niin hyvin kuin olisi pitänyt ja oli tippunut omalta käyrältään. Mutta nyt oli kasvanut hyvin ja jatkaa uudelle käyrällä (lääkäri sanoi, ettei Anton todennäköisesti palaa enää alkuperäiselle käyrälle, mutta se on ihan ok.) Anton sai normaalit 6kk rokotukset ja Jasperkin fllunssarokotuksen. Se tuli vähän yllättäen ja siitä pitikin hieman neuvotella. Rokotusten antaminen ei olekaan enää ihan niin helppoa... 



Jouluvalmisteluja ei ole paljon tarvinnut tehdä, kun päästään taas Jaanan valmiiseen joulupöytään. Mutta leivottiin sentään joulutorttuja ja piparkakkuja Jasperin kanssa. Ja innostuttiin ehkä vähän liikaakin tuon koristelun osalta :) Mutta kun se oli niin hauskaa :) Jasper ei malttanut millään odottaa, että piparit tulee uunista ja että niitä voi alkaa syödä. Piparitalo on ollut valmis jo muutaman päivän ja siitä hän ei ole saanut silmiään irti. Monta kertaa päivässä kuuluu: "Äiti, haluan maistaa." tai "Nyt on joulu ohi ja syödään piparit." Katsotaan kestääkö talo edes Tapaninpäivään asti. Juho on taas hoitanut oman osuutensa joulutorttujen syömisessä eikä niitä paljon ehdi pelliltä mihinkään laittamaan kun ne häviää jo ennen sitä. Tämä satsi on toinen, koska ensimmäinen meni kirjaimellisesti samantien. Ja tein minä ensimmäisen kerran elämässäni rusinasoppaa! Sitä maistetaan huomenna Jaanan riisipuuron kanssa aamulla :) Nam.



Täällä on satanut kaatamalla vettä viimeiset päivät. Huomenna aattona pitäisi olla päivän tauko, mutta sade ilmeisesti jatkuu taas tiistaina. Vettä on tullut todella paljon. Parissa päivässä Suomen koko vuoden sademäärä. Tälle alueelle on tehty tulvaojia, koska tämä on ihan tavallista talvisin, mutta nekin on tulvineet paikoin. Juuri tänään ollaan koko ilta seurattu uutisista, että koska meidän lähin tulvaoja tulee yli. Ja paikoin se tulikin, mutta ei meidän kohdalla onneksi. Juho kävi jopa paikanpäällä katsomassa, että kuinka lähellä reunaa vesi on. Sinne kun on matkaa vain noin 500m meiltä. Että pitääkö tässä varautua johonkin turvatoimenpiteisiin. No, nyt sade on siis lakannut ainakin tältä erää ja toivotaan että suuremmilta tulvilta säästytään. 

Hyvää Joulua kaikille! 

3 comments:

Johanna said...

Toivottavasti olette viettäneet ihanaa ja rauhallista joulua! Suurkiitokset Amerikan joulupukille!!

Jenni said...

Toivon, että joulu oli ihana ja onnekasta kuluvaa vuotta! :)

Meillä jäi tordet syömättä yleisähkyn vuoksi, mutta toivotaan, että te saitte niitä tarpeeksi! :)

Ansku said...

Kiitos, meillä oli oikein ihana joulu ja saatiin mahat täyteen kaikenlaisia herkkuja :)