Monday, December 17, 2012

Joulunalus ruuhkaa

Viime viikon maanantaina oli syksyn viimeinen musiikkitunti (siis ei Suomikoulun vaan englannin kielinen) ja siellä askarreltiin omat instrumentit. Jasper teki junatarroista hienon junan kulkemaan "rataa" eli reunaa pitkin. Instrumentti on siis kaksi kertakäyttölautasta niitattu yhteen, sisällä on riisiä ja lapset koristelevat sen itse piirtämällä ja liimaamalla siihen tarroja.


Lauantai illalle meillä oli kolme eri menoa ja jouduimme ikävä kyllä skippaamaan sekä taloyhtiön perinteiset joulujuhlat että Jasperin ystävän Jonatanin 3v kemut. Mutta sitä vastoin saimme nauttia aivan mahtavista Suomalaisista pikkujoulujuhlista toisten ystäviemme kanssa :) Gaston Family oli järkännyt vauvaryhmällemme makoisaa riisipuuroa ja joulutorttuja ja muita perinteisiä herkkuja. Suomalaiset juhlat vaikka isäntä onkin amerikkalainen :)  

Sunnuntai aloitettiin Jasperin Suomimuskari-kaverin Alexin 3-vuotiskemuilla. Merirosvo-teemalla oli aarteenetsintää ja siellä pienet rosvot vipelsivät silmälaput vinossa ja miekat tanassa :) Juhlien kuitenkin paras peli oli kuvassa näkyvä air hockey pöytä, jossa lätkittiin jokunen tovi. 


Sunnuntai iltana minä pääsin vielä yksin nauttimaan kulttuurista. Jamillan balettikoulun perinteinen joulushow oli mahtava. Kuten aina. On niin liikuttavaa katsoa valtavaa edistymistä ja kasvua. Ensimmäisessä esityksessään Jamilla oli viisivuotias ja esitys oli suloisen haparoiva. Nyt ei ollut enää tietoakaan mistään haparoinnista vaan ylväässä ryhdissä tuo 11-vuotias nuori neiti tanssi kovakärkisillä tossuillaan kuin ammattilainen. Itkuhan siinä tuli. (Kuvassa Jamilla alhaalla vasemmalla, ystävänsä Katya vieressä ja takana Rumi ja Jaana.)

1 comment:

Melissa said...

Ihania kuvia :) Menoa ja puuhaa ainakin riittää. Mukavia joulun odotuksia teille.