Tuesday, April 14, 2009

New York, New York

Super Star ja sen husband olivat New Yorkissa neljä päivää ja rakastuivat. Eivät pelkästään taas toisiinsa :) vaan myös kaupunkiin. Se on siis NIIIN mahtava! Todella suuri, mutta organisoitu hyvin eikä siellä oikein voi eksyä. (Mulla oli organisointi koulussa kymppi.) Ja parasta matkassa oli se, että meidän matkaseurana olivat mun isä ja Elina! 
Lähdettin myöhään ke iltana SF:sta red-eyella eli yön yli lennolla. Oltiin aamulla puoli kahdeksan aikoihin perillä ja samoilla silmillä mentiin koko päivä. Kunnon turisti meininkiä. Ostettiin kolmeksi päiväksi sightseeing passit ja tutustuttiin ensimmäisenä päivänä downtowniin. Käytiin vapauden patsaalla, ground zeroa ihmettelemässä, Wall Streetillä, China Townissa, ja vaikka missä. Jalat kipeiksi käveltiin, mutta nähtiin mielettömästi. Syödessämme China Townissa sain puhelun työpaikasta :) Ja sovimme haastattelun maanantai aamulle. 
Perjantain päivä meni taas kaupunkia kierrellessä, vuorossa uptown. Siellä Central Parkin liepeillä asuu Yoko Ono, Bono ja muita köyhiä parkoja. Iltapäivällä vaihdettiin tavis bussi vesibussiin ja katseltiin Manhattania mereltä käsin. On se mieletön kaupunki. 
Launtaina satoi joten siirryimme sisätiloihin. Ja Macylla menikin tunti jos toinenkin. Jokaiselle jotakin. Iltapäivällä kierrettiin Brooklyn ja käveltiin ja käveltiin. Sunnuntain, mun ja Juhon viimeisenä päivänä, jonotimme noin 2 tuntia Empire State Buildingiin. Mutta pitäähän se nähdä. Siellä ylhäällä oikein tajuaa miten suuri New York on. Oli todella ikävä jättää isä ja Elina ja lähteä kotiin, mutta minkäs teet. New Yorkiin pitää ehdottomasti päästä uudelleen. Kaikista ennakkoluuloista huolimatta newyorkerit ovat erittäin ystävällisiä ihmisiä, by the way. 

No comments: