Wednesday, October 31, 2007

Maanjäristys #2

Eilen oli taas maanjäristys. Tällä kertaa keskus oli jossain San Josen lähistöllä ja voimakkuudeltaan 5.6. Olin koulussa, joten aika kaukana siitä, mutta hyvin silti tuntui sielläkin. Kaikki muut oli kotona Menlo Parkissa, joka on siis noin puolessa välissä, ja hyvin oli järissyt sielläkin. Juho sanoi kuulleensa sen murisevan äänen, mä en onneksi ole vielä kuullut kun olen ollut molemmilla kerroilla paksujen kiviseinien sisällä.
Tämä oli ihan erilainen kuin se ensimmäinen järistys. Ensimmäinen oli voimakkuudeltaan 4.2, mutta se oli paljon lähempänä. Se oli voimakas heilutus, joka kesti vain pari sekunttia. Tämä eilinen kesti tosi pitkään, ainakin 15-20 sekunttia ja oli sellainen "kupliva". Ihan kuin maan alla olisi ollut ilmavaivoja. Tosi pelottavaa. Edellinen oli pikaisesti säikähdyttävä, mutta tää oli jotenkin paljon pelottavampi kun se ei loppunut ollenkaan. Kesti ja kesti vaan. 20 sekunttia on pitkä aika kun lattia kuplii jalkojen alla.
Me ollaan kaikki kunnossa, eikä mitään tavararoita mennyt hajalle tai mitään muutakaan. Onneksi. Mun luokkakaveri Russ lähti pian sen jälkeen kotiin, koska hänen vaimonsa oli ihan huonona kotona kun tavaroita oli mennyt rikki yms.
Vetää kyllä ihan sanattomaksi. Ihminen on loppujen lopuksi todella mitätön luontokappale. Kun tuolla maan alla möyryää tollaset voimat, niin eipä meillä paljon ole tehtävissä sitä vastaan.

No comments: