Monday, October 15, 2007

Body Worlds

Lauantaina illalla minä ja Juho oltiin varsin mielenkiintoisessa näyttelyssä San Josessa. Body Worlds on näyttely ihmisen anatomiasta ja se on tehty uudella ihmeellisellä tavalla. Nukkien sijasta kaikki esillä olevat osat ja kokonaiset ihmiset ovat oikeita ihmisiä. Siis ihan oikeita, joskus eläneitä ihmisiä. Siellä on balettitanssija, baseball pelaaja, mäkihyppääjä ja luistelupari muutamia mainitakseni. Täytyy sanoa, että toteutus on hieno.
Näyttelyn päätarkoitus on kertoa ihmisen anatomiasta eikä näiden ko ihmisten elämästä, mutta kyllä se vaan mietityttää. He ovat eläessään antaneet suostumuksensa tähän operaatioon, jossa ruumis laitetaan nesteeseen, joka kovettaa ja korvaa kudokset. Lopputulos näyttää vähän niin kuin nukelta, mutta ei kuitenkaan. Mulla oli vähän ristiriitaiset tunnelmat siellä. Toisaalta ajatus on ihan ok, että kuoleman jälkeen ruumis käytetään johonkin hyödylliseen tarkoitukseen, mutta sitte taas toisaalta...
Näyttely on ollut erittäin suosittu joka puolella ja kyllä siellä paljon oli porukkaa meidänkin kanssa samaan aikaan. Saksassa museo oli pidetty auki 24h ja koko ajan oli ollut jono. Suosittelen kyllä tätä näyttelyä, mutta en ihan heikkohermoisille. Itse taisin olla siinä rajoilla.

No comments: