Monday, October 08, 2007

Akateeminen Kultuurishokki

Mielenkiintoinen termi eikö totta? Itsehän en tuommoiseen usko, paitsi tietenkin nyt kun vuorokauden 24 tuntia ei tunnu riittävän mihinkään muuhun kuin junassa istumiseen ja pyörällä polkemiseen. Tietenkin liioittelen lievästi, mutta oikeesti, suurin ero Santa Claran ja Foothillin välillä ainakin tähän mennessä on selkeästi se että Santa Clara on huomattavasti haastavampi. Yllättääkö tuo nyt sitten ketään.... ei sen pitäisi mutta kyllä se tuntuu minut hiukan yllättävän. Oliko sitten liian suuri arvostus Foothilliin vai omiin kykyihin, sitä en tiedä - vielä, mutta totisesti haastetta riittää nyt muillekkin jos ottajia olisi. Nyt on siis takana kolme täyttä viikkoa koulua ja sen mukana yksi economicsin koe ja yksi matematiikan koe. Economics meni todella hyvin, mutta matsku ei niin hyvin. Se on kieltämättä kolaus mun "matematiikka sivuaineena" ajatukselle... ajattelin nyt kuitenkin katsoa vielä seuraavan kokeen ja jos se menee samoilla linjoilla niin ehkä sitten jätän matskun pois ja otan tilalle jotain muuta (en haluaisi tehdä näin, mutta voi olla että pitää varjella keskiarvoa - tyhmää, eikö? mihin on jäänyt ideologia siitä että koulussa ollaan oppimassa - ei tietämässä?)

Palataan asiaan kun on lisää kerrottavaa

2 comments:

Anonymous said...

Heissan ihanat blogistit,

Juho, kiva lukea sinunkin tekstiäsi välillä ;-). Kiitokset kuuluvat kuitenkin eniten Anskulle tasaisesta ahkeruudesta ja ajan tasalla pitämisestä.

"Oppimisen juuret ovat katkerat, mutta hedelmät makoisat." (Olenko kirjoittanut tämän aikaisemminkin, kenties?;-))Tämä on vanha antiikin viisaus, jonka aikoinani opettelin latinaksi - siis itkin ja opettelin... Yrittäkää vaan uskoa tähän! Voi hyvinkin olla, että joskus vuosien päästä muistelette tätä opiskeluaikaa ihanana, tavallaan huolettomana aikana. Minulle on joskus itselle käynyt näin...

Ajattele, Ansku, että joskus voit joutuakin osallistumaan oikeasti uuden tehtaan rakentamispäätökseen. Silloin järkiseikkojen lisäksi tulee mukaan mm. poliitikkojen eturistiriidat, paikallisten perheiden kyky hankkia elantoa lapsilleen, ympäristö, korruptio ja vielä ihmisten ahneus, viekkaus ja vallanhimo. Aika monta muuttujaa ja liikkuvaa osaa lisää... Huh! Hyvä on harjoitella asioita paperilla :-)

Ja Juho, jos joudut/päätät luopua matematiikasta, älä pidä sitä tappiona, vaikka se kirpaiseekin. Viisas uskoo näet vähemmälläkin. Yksi ovi kun sulkeutuu niin toinen avautuu. Tsemppaa kuitenkin!

Onnea ja ahkeruutta kummallekin!

Rakkaudella
/Leena

Ansku said...

Kiitos Leena. Tuota antiikin viisautta olemme muistelleet viime paivina ahkerasti. Se auttaa :)