Monday, February 28, 2011

Vauhtia lisää

Nyt on taas arki tasoittunut ja elämä mallillaan. Luulin jo hetken, että Jasper siirtyi yksiin päiväuniin, mutta nyt ollaan taas takaisin kaksien päikkäreiden rytmissä. Aikataulu oli sekaisin jonkin aikaa luultavasti kävelemään oppimisen ja sairauden takia. Nyt on nuori herra taas niin aurinkoinen ja nukkuu päikkärit paremmin kuin ehkä koskaan. Molemmat päikkärit kestää noin tunnin. Ehdin jopa tekemään jotain sinä aikana! Jeee!
Hänestä tulee päivä päivältä enemmän taapero. Vauvavaihe on ollut jo kauan pois, mutta nyt hänestä näkee koko ajan enemmän ja enemmän miten hän kehittyy pieneksi pojaksi. Hän on alkanut leikkimään enemmän ja kulkemaan täällä kotona enemmän itekseen ja höpöttää minkä kerkiää. Ja vauhtia tulee joka päivä lisää :) Kävelemisestä on tullut hänen ainoa liikkumismuotonsa ja konttaaminen on jäänyt kokonaan. Ulkona hän haluaisi leikkiä koko ajan ja kyllä me käydäänkin ainakin kerran päivässä puistossa. Siihen on tosin tullut yksi epämiellyttävä piirre: Jasper on alkanut laittaa hiekkaa, puun kappaleita yms. ihan mitä vaan suuhunsa. Hän on ollut siitä erikoinen lapsi tähän asti, ettei hän ole pahemmin ulkona mitään suuhunsa laittanut. Mutta nyt yhtäkkiä hän saattaa tunkea ison kiven tai kepin suuhun! Ja minä niitä kaivamassa koko ajan.
Ohessa videopätkä viime sunnuntain kävelyltä. Hauska yksityiskohta on se, että hänen kädet alkaa pikkuhiljaa laskeutumaan. Hän on nyt kävellyt kolmisen viikkoa ja alussa hänen kädet oli tosi ylhäällä pitämässä tasapainoa, mutta tässä ne ovat jo laskeutuneet puoleen väliin. Pian ne roikkuvat sivulla niin kuin kaikilla muillakin :)

2 comments:

Anonymous said...

No ihan on jo pikku-jäbä! Ei oo enää mistään vaavelista tietoakaan. Kyllä noi mokomat äkkiä kasvaa ja kehittyy..... Terkkuja edelleen täältä lumen keskeltä! Riitta

Anonymous said...

Aikas komiaa , kyllä on reipasta menoa. juu hetken päästä kädet roikkuu ja ....housut :-D. Terkkuja raisiosta Mika