Sunday, February 20, 2011

Flunssaa ja sadetta

Jasper oli koko viime viikon kipeä. Hänellä oli flunssa: kova nuha, yskä ja pientä kuumetta. Hän on sairastanut tosi vähän. Tätä ennen yksi ihan lyhyt nenän valuminen syksyllä ja yksi silmätulehdus jo kesällä.
Aluksi hän oli ihan suhteellisen hyväntuulinen vaikka olikin kipeä. Nukkui tosi paljon, mutta hereillä ollessaan hääräili omiansa tai halusi olla sylissä ja lukea kirjaa tms. rauhallisia hommia. Mutta ei pahemmin kiukutellut. Täällä satoi koko viikon kaatamalla vettä, joten ei ollut mitään haittaa sisälläolosta. Alkuviikko menikin ihan hyvin, mutta sitte loppuviikosta kun nuori herra alkoi pikkuhiljaa olemaan vähän paremmassa kunnossa, ei ollutkaan enää niin hauskaa. Kaikki sisäjutut oli jo niin moneen kertaan nähty, että alkoi kuulua soraääniä lattiatasolta. Joka kerta kun meidän ulko-ovi aukesi, pieni poika tuli juosten paikalle valmiina ulkoseikkailuihin ja kauhea itku kun ovi menikin kiinni hänen nenän edestään. Toinen on juuri oppinut kävelemään ja on hartaasti harjoitellut kävelemällä huoneesta toiseen, edestakaisin, eikä pääse ulos kirmailemaan. Kauhea vääryys. Sen lisäksi takapihalla on taikaluuta ja taikaharava, jotka on parasta ikinä ja ne näkyy vielä ikkunasta niin niitäkin piti tuijotella haikeana. Ja vähän lyödä välillä jalkaa lattiaan ja komentaa äitiä avaamaan ovi. Mutta ei äiti avannut. Paitsi sitte ihan loppuviikolla kun alkoi seinät kaatumaan kummallakin. Perjantaina tehtiin retki Ikeaa kun oli pakko päästä jonnekin eikä ulkona voinut olla kun vettä tuli kaatamalla. Päästin Jasperin lastenosastolla "irti" ja meno oli tosiaan sen mukaista, että ihan liian kauan on energiapakkausta pidetty kotona. Siellä oli paljon muitakin lapsia ja kaikkia piti morjestella, kaikkea piti kokeilla mihin yltää, hymyillä vastaantuleville aikuisille ja kova vauhti päällä. Liikuttava näky kun ylävartalo menee aavistuksen edellä eikä pienet jalat meinaa millään pysyä mukana. Mutta hauskaa hänellä oli. Ei tuollaisen juuri kävelemään oppineen kymmenkuisen jäpykän viihdyttäminen oikeastaan ole kovin vaikeeta.
Tänään sunnuntaina on ollut jo ihan terve päivä. Ruokakin maistuu taas uudella innolla ja sitä on mennyt paljon. Kipeänä kun ei oikein maistunut mikään muu kuin maito. Ja tänään laitetttiin kurahousut jalkaan ja pihalle taikaluudan ja taikaharavan kanssa hommiin!

No comments: