Monday, May 03, 2010

Allergikko poika

No nyt selvisi mikä Jasperia vaivaa: se oli se maitoproteiini, mitä epäiltiin alunperinkin. Käytiin tänään erikoislääkärillä ja hänestä kaikki oireet viittaa siihen. Katsottiin vielä kakkavaippa paikan päällä ja juuri siltä näytti kakkakin kuulema. Hienoa, että asia selvisi, mutta nyt alkaa armoton säätö. Tämä kun tarkoittaa sitä, että mun pitää jättää kaikki mahdollinen maitoproteiini ja soijaproteiini pois omasta ruokavaliostani. Ja ikävä kyllä se ei tarkoita sitä että jättäisin vain pois kaikki maitotuotteet. Maito- tai soijaproteiinia on lähes joka paikassa. Siis maitotuotteiden lisäksi mun pitää välttää margariinia, voita, olutta, viiniä, leipää, muroja, pullaa yms., salaattikastikkeita, pastaa, kaikkia juustoja, suklaata, karamelleja, lähes kaikkia valmisruokia ja vaikka mitä. Lista on todella pitkä. Sen lisäksi kaikista ruoka-aineista pitää katsoa tuoteselosteet, monet tuotteet sisältää "piilo"proteiineja. Eli mitä jää jäljelle?? Kasvikset, juurekset, marjat, hedelmät, itse valmistettu liha, vesi. Tuleepahan tämän äidin kroppa kuntoon nopeammin kuin osasin arvatakaan :) Eli pitää olla positiivinen. Jasper tulee kuntoon ja siinä samalla minä hoikistun :)
Koska Jasper saa rintamaidon lisäksi vastiketta, saimme lääkäriltä myös erikoisvastiketta, joka ei sisällä "vaarallisia" aineita. Sitä ei tietenkään saa tavallisesta kaupasta vaan joko lääkäriltä tai tilaamalla suoraan valmistajalta. Ja on kallista. Toivottavasti meidän vakuutus korvaa. Tämä on onneksi vain vauvojen ongelma. Yleensä lapset kasvavat ohi tästä allergiasta viimeistään vuoden sisällä. Nyt meidän pläni on se että viikon päästä lääkäri soittaa ja katsotaan miten meillä menee. Veren olisi pitänyt siinä vaiheessa kadota Jasperin kakasta. Kuukauden päästä mennään kontrollikäynnille ja sen jälkeen kokeillaan kaiketi soijaproteiinin lisäämistä. Jos se toimii, niin elämä helpottuu vähän. Soijavastiketta saa tavallisesta kaupasta ja eikä mun ruokavalio ole enää ihan niin tiukka.
En kyllä käsitä miten pystyn elämään ilman leipää...???

4 comments:

alien said...

Terkut täältä 'kohtalotoverilta'.
Allergioista selviää, mutta vaatii kyllä huolellisuutta ja lisää työtä. Mutta Samista huomaat, että ihan iso poika voi silti kasvaa ja kehittyä, vaikka ei ole koskaan lapsena pystynyt esim. maitoa juomaan. Ei vellejä, ei puuroja, etc. Päiväkotiin mennessään (11kk) ei saanut syödä kuin noin kymmentä ruoka-ainetta. Mutta hyvin on selvitty. Parisen vuotta hän joi soijamaitoa, jota Kela korvasi muistaakseni 90%:sti. Palaillaan!

Anonymous said...

Tsemppiä sinne! Kyllähän toi hankaloittaa arkielämää, mutta pääasia, että ei tarvitse lääkkeillä asiaa hoitaa, vaan luonnollisella tavalla. Siinä se omakin kroppa puhdistuu ja olo virkistyy, kun ruokavalio muuttuu noin terveelliseen ja puhtaaseen suuntaan. :o} Terkuin Riitta

Jenny said...
This comment has been removed by the author.
Jenny said...

Moikka! Aika harmi et Jasperilla on allergia ja et sie et voi syyä paljoo mitää >: Miteköhä vois elää ilman suklaata? <: mie oon ollu vähä tyhmä, oon käyny lukee tei blogii enkä oo tajunnu et voisin kommentoija tei kirjotuksii ku on tää blogi ittelläni :D Terkkuja
T:jenny