Friday, April 09, 2010

Sekavaa

Täällä vaihdetaan vaippoja ja opetellaan imetystä ja ollaan todella väsyneitä. Väsyneitä mutta onnellisia :) Vuorokauden ajat on aivan sekaisin ja ollaan molemmat ihan pihalla koko ajan. Parin tunnin välein käydään Japserin luona ja yritetään imetystä, sitte taas takaisin omaan huoneeseen ja pumppaamaan. Ja taas onkin aika lähteä lapsen luokse. Nukkuminen on jäänyt ja se alkaa nyt vaikuttaa. Toivottavasti päästään pian kotiin.
Imetys on aika hankalaa. Jasper tajuaa kyllä jo, että siitä kummallisesta pehmeästä jutusta suussa tulee hyvän makuista maitoa, mutta ei ymmärrä että hänen pitää itse imeä se maito. Hän odottelee, että maito vaan valuisi hänen suuhunsa ja tulee hyvin kiukkuiseksi kun näin ei tapahdu. Sen lisäksi hänellä on niin paljon johtoja joka puolella, että meillä on vain pari mahdollista asentoa ja koko ajan pitää varoa ettei johdot kiristä tai lähde irti tms. Eli erittäin epäluonnollinen ja hankala tilanne opetella imetystä. Varsinkin kun äidillä ja pojalla tuntuu olevan molemmilla aika lyhyt pinna. Ja jos Jasper on muuten rauhallinen, hän nukahtaa välittömästi kun pääsee syliin. Hän on kuitenkin ison osan ajasta yksin siinä tylsällä pedillä, joten hän on onnesta soikea kun pääsee halihoitoon. Josta tulikin mieleen, että hän oli tänään päivällä puolitoista tuntia"halijan" (cuddler) sylissä. Aivan mahtava! Hän nukkui kuin tukki koko ajan kuulema :) Nämä ihmiset ovat vapaaehtoisia ja käyvät huonokuntoisten lasten osastoilla pitämässä vauvoja sylissä. Kiittelin kovasti tätä hienoa vanhempaa naista, joka piti Jasperia sylissään kun tulimme.
Minä pääsen huomenna kotiin illalla ja ehkä mahdollisesti myös Jasper. Hänellä on tänään illalla ollut aivojen magneettikuvaus, jonka tulokset kuulemme huomisen päivän aikana. Jos kaikki on hyvin ja hän saa syötyä, mahdollisesti hän voisi lähteä meidän mukana kotiin. Se olisi mahtavaa! En malta odottaa, että pääsemme koko perhe kotiin ja voimme vain olla sylikkäin ja aloittaa kunnon halihoidon :) Kaikkien tilanne rauhoittuisi ja Jasper pääsisi niistä kamalista johdoista. Uskon että imetyskin lähtee kunnolla käyntiin kunhan saadaan rauhallinen ympäristö.

2 comments:

Anonymous said...

Hei! Onnittelut ja terveiset Huittisista! Kuultiin vauvauutiset Pipsalta ja Mikalta. Onnittelut rankasta alusta huolimatta! Kyllä ne hommat lähtevät sujumaan kunhan arki alkaa. Ja imetyskin on tekniikkalaji, niin äidille kuin lapsellekin eli kärsivällisyyttä vaan! :) (vinkkejä löytyy: www.imetys.fi)

Hieno ja upeaa saada oma pienokainen maailmaan!

T: Helena ja Jussi + Laura 1v 5kk

Ansku said...

Kiitos onnitteluista! Imetys sujuu päivä päivältä paremmin. Tänään Jasper onkin ollut supersyömäri ja roikkunut tississä tuntitolkulla. Kova poika syömään :) Terkkuja sinne kaikille tutuille!