Wednesday, March 31, 2010

Toivo The Taiteilija





Toivosta (6.5v) on kehkeytynyt aikamoinen taiteilija. Ja samalla myös business mies. Taiteilijaystävämme Maija oli täällä useamman viikon ja he tekivät yhdessä tauluja minka kerkisivät. Minun Suomen reissun aikana Toivo oli tehnyt Juhon kanssa yhden taulukaupan. Hän oli piirtänyt kukkamaljakon ja myynyt sen Juholle viidellä dollarilla. Ja luvannut siihen kehykset kolmella :) Ensimmäinen taulukauppa meni siis harjoitellessa eikä siitä juurikaan kertynyt hänelle varoja. Jaana äidille vaan kuluja kun eihän tuolla rahalla saa edes niitä kehyksiä :) Mutta kukaa ei ole seppä syntyessään ja business miehen vaistot ovat sittemmin parantuneet. Minä pongasin yhden hänen teoksensa siellä käydessäni ja yritin sitä ostaa, mutta sillä reissulla se ei ollut vielä myytävänä. Se oli omakuva hänestä, aurinkolasit päässä ja hyvin cool-guy meininki. Hän itse piti siitä niin paljon, kuten myös koko perhe, ettei siitä raskittu luopua vielä. Mutta kun asiakas (eli minä) en ollut kiinnostunut ostamaan mitään muuta teosta (hän esitteli kyllä monta), tuli pari päivää myöhemmin soitto, että taulu olisi kaupan. Viime perjantaina kaupantekoprosessi meni about näin:
Ansku: Mitä taulu maksaa?
Toivo: En oikein tiedä.
Ansku: Mitä aiot ostaa rahoilla?
Toivo: Wii pelin.
Ansku: Paljonko ne maksaa?
Toivo: 49 dollaria.
Ansku: Paljonko sulla on nyt rahaa?
Toivo: En tiedä. Lasketaan.
Ansku laskee rahat ja toteaa siellä olevan 20 dollaria.
Ansku: Eli paljonko tarvitset vielä lisää?
Toivo: En tiedä. En osaa vielä laskea.
Ansku: Tarvitset 29 dollaria.
Toivo: Taulu maksaa 29 dollaria.
Näin teimme kaupat ja täytyy antaa kaikki kreditti pienelle taiteilijalle. Taulu on mahtava, mutta ennen kaikkea businessmiestaidot ovat aivan mielettömät! Kaveri ei itse osaa edes laskea, mutta tietää mitä haluaa ja saa sen! Nyt hän on siis onnellinen Wii pelin omistaja ja hän on oppinut miten tavaroita hankitaan :)
Alimmainen teoksista on tehty jo muutama vuosi sitten. Toivo oli vasta neljä vuotias, mutta selvästi taiteellista silmää hänellä oli jo silloin. Kaikki mahtavat teokset laitetaan meidän vauvan huoneen seinälle.

2 comments:

Anonymous said...

Kivan näköisiä tauluja poika maalailee! Tykkään hänen värimaailmastaan. Jos päättää joskus laajentaa bisnestään USA:n ulkopuolelle niin täytyy laittaa tilaus vetämään ;) Suvi

alien said...

Hieno taidehankinta :) On pojassa ainesta!