Monday, March 29, 2010

Pika visiitti sairaalaan

Ensimmäinen reissu sairaalaan tehty. Mutta samassa kropassa ollaan vauvan kanssa edelleen ja molemmilla kaikki hyvin. Huolestuin kun vauva on ollut todella hiljainen pari viime päivää. Tähän asti kaveri on myörynyt paljon ja antanut kuulua itsestään säännöllisin väliajoin. Mutta viimeiset pari päivää on ollut hyvinkin hiljakseen. Yleensä hän heräilee jo aamuyöstä jonkun vessareissun aikoihin ja yritän selittää että ei vielä herätä, nukutaan vielä vähän aikaa. Nyt hän on nukkunut iltapäivään asti ja sittenkin liikkunut harvakseltaan. Tänään yritin kaikkia kepulikonsteja ja sainkin muutaman potkun, mutta hyvin vähän ja hyvin hentoja. Joten tuli huoli. Soitin sairaalaan hoitajalle, joka käski tulla käymään. Ja sitte vasta huolestuinkin. Jotenkin odotin, että sieltä tulee liuta kysymyksiä ja sitte ohjeita mitä pitää tehdä. Mutta ei, hoitaja sanoi heti että tule käymään. Lähdin ajamaan ja soitin Juholle ja hänkin lähti töistä. Koko matkan ajattelin vaan että toivottavasti vauva on hengissä, etten kestäisi jos jotain tapahtuisi. Olin tulla hulluksi. Sairaalassa laittoivat mun mahan ympäri kaksi mittaria, toinen mua varten ja toinen vauvaa varten. Heti kun kuulin vauvan sydänäänet, olisin voinut lähteä takaisin kotiin, olin niin helpottonut. Ainakin hän on elossa! Mutta nukkui ja hänen herättämisekseen tarvittiin aimo annos sokerimehua. Siinä me sitte ihmeteltiin ja kuunneltiin ja kateltiin käyriä noin tunnin verran ja lääkäri totesi että kaikki hyvin. Ultralla vielä tsekattiin että lapsivettä on tarpeeksi ja kun sekin oli ok, saimme luvan lähteä kotiin. Toisaalta oli vähän hölmö olo, että olenko mä tullut hulluksi ja luulosairaaksi ja vaikka miksi, enhän mä yleensä huolestu juuri mistään. Mutta toisaalta sanoivat siellä, että parempi tulla käymään vaan heti jos tulee sellainen olo että kaikki ei ole hyvin. Musta on siis tullut äiti. Äiti joka huolehtii ja pohtii ja miettii että onhan lapsella kaikki hyvin. Mä en ole enää sama ihminen kuin ennen. Näinkö kaikille naisille tapahtuu lapsen tulon myötä?

2 comments:

Anonymous said...

Kyllä sen on joku niin hoitanut, että siinä just niin käy kuin pitääkin! Onneksi kaikki oli hyvin! Kovin täällä jännitetään teidän mukana. Iloista pääsiäistä teille!

Terveisin
Tiina

Johanna said...

Huh - tässä jo huolestuin. Onneksi kaikki hyvin :) Hänellä vaan varmaan aika ahdasta siellä masussa tällä hetkellä ja ehkä hän on valmistumassa ulos tuloon!

Big Hug and Happy Easter!

-Mama Jo & c:o