Tuesday, May 13, 2014

Juhlia ja hyvästejä

Vappua vietettiin Allenien kanssa Casa de Kalliossa ja minä olin ihan omin pikku kätösin tehnyt ensimmäistä kertaa ikinä munkkeja. No, muodot olivatkin sen mukaisia. Tässä esim. Posankka :) Maku oli onneksi hyvä, joten viis muusta.

Heti vapun jälkeen olimme pienellä rentoutumislomalla Långvikin Kylpylässä ja voin suositella lämpimästi. Siellä oli hienot puitteet ja hienosti remontoidut huoneet. Kohderyhmä lapsettomat aikuiset, mutta ihan hyvin meidän lapsetkin sinne sopivat. Erittäin hyvä vaihtoehto suurille elämyskylpylöille, miellyttävä tunnelma ja mainiota ruokaa. Lapset nauttivat vedessä löträämisestä todella eikä se aikuisillekaan huonoa tehnyt :)

Joillekin illanvietto otti kovemmalle kuin toisille :)

Äitienpäivän vietto alkoi ihanasti päiväkodin kahvihetkellä perjantaina. Pienet kädet olivat tehneet ihanat lahjat äidille. Jasper oli tehnyt lasinalustat ja Anton jääkaappimagneetin. Ihania! Askarrellut kortit ja lahjat olivat ensimmäisiä laatuaan meidän perheessä ja tietysti kyyneliin asti äiti liikuttui.

Jotta ei olisi koko viikonloppu vaan juhlia, niin välissä tehtiin Mustiolla yhden päivän kuusenistutustalkoot. Sieltä ei ikävä kyllä ole yhtään metsäkuvaa, mutta talkooväki palkittiin illalla saunalla ja hyvällä hirvipadalla a la Liisa-mummukka. Kiitos kaikille takoissa kovaa työtä tehneille ja huoltojoukoille myös!

Varsinaisen äitienpäivän aamukaffet juotiin Mustiolla ja sieltä lounaalle Turkuun. Päivän hyvätyö tuli tehtyä kun autoin sydänkohtauksen saanutta miestä ravintolassa. Kaikki päättyi ensisäikähdyksestä huolimatta hyvin ja mies käveli omin jaloin ambulanssiin.
Isomummia tietenkin käytiin halimassa ja pusimassa oikein joukolla. Hoivakodin ihana henkilökunta oli laittanut mummin oikein hienoksi hiuksia myöten :)


Viimeisiä päivivä Suomessa viedään ja tunteet on sekavat. Toisaalta on mielettömän ihanaa päästä vihdoin kotiin, mutta toisaalta täällä on ollut todella kivaa ja ihmisiä tulee kova ikävä. Kävimme tänään aamupäivällä hyvästelemässä Linja puiston kaverit ja henkilökunnan. Viimeinen Ipanakerho päättyi pullakaffeiden merkeissä. Paljon halailtiin ja hyvästeltiin. On ollut uskomattoman hienoa huomata kuinka sitä näinkin lyhyessä ajassa on tullut tärkeitä ihmissuhteita sekä äidille että lapsille. Ikävä tulee. 

No comments: