Monday, October 29, 2012

Halloween




Halloween on virallisesti aina lokakuun viimeinen päivä, mutta sitä juhlitaan yleensä edellisenä viikonloppuna. Näin tapahtui tänäkin vuonna ja nyt se oli käännekohta myös Jasperin elämässä, koska hän pääsi ensimmäistä kertaa trick-or-treat kierrokselle. Ja myös päätti ensimmäisen kerran itse miksi haluaa pukeutua. Se oli vähän yllätys, että kaksi ja puoli vuotiaalla oli selvä mielikuva siitä miltä haluaa näyttää. Olin hankkinut hänelle jo aikoja sitte apinapuvun, mutta kuinkas ollakaan nuori herran ei suostunut sitä laittamaan vaan ilmoitti kuuluvalla äänellä: "äiti, minä olen veturinkuljettaja!" Eihän siinä auttanut kun alkaa soveltamaan. Onneksi tänä junahullutus on ollut päällä jo jonkun aikaa, niin aika nopeasti löytyi sopivaa Tuomas Veturi krääsää; hattu, pilli, huivi ja t-paita. Vielä talveksi hankkimani farkkulappuhaalarit kaapista ja johan alkoi näyttämään uskottavalta.

Menlo Parkin kaupunki järjestää aina paraatin keskuskadulla ja sen jälkeen lapset saavat käydä kaupoissa trick-or-treatilla. Keskustelimme aamulla päivän kulusta ja trick-or-treatista ja karamelleistä ym, että Jasperilla olisi joku käsitys mitä tuleman pitää. Kysyin häneltä, että tietääkö hän mitä on karkki. Vastauksena tuli hyvin hämillinen hiljaisuus :) Eli ei :) No, siihen tuli muutos tänään!
Ensialkuun Jasperia vähän jännitti kun oli niin hirveästi ihmisiä joka puolella, mutta rohkeasti hän sitte meni ensimmäiseen kauppaan kurpitsaämpäri kädessään ja sanoin tädille "trick-or-treat!", katseli kysyvänä tätiä ja äitiä ja isää, että mitä nyt, sitte otti yhden karkin kuten neuvottiin ja näytti sitä vielä kaikille osapuolille, näinkö, tämäkö tästä :) Hämillinen "Thank-you" vielä perään ja valmista tuli. Näin edettiin ja parin kaupan jälkeen tämä nuori mies oli ihan pro ja meni reippaasti ovesta sisään, hoiti homman ja tuli ulos! Me Juhon kanssa seurattiin meidän pienen pojan touhuja liikutuksen kyyneleet silmissä. Hän oli niin reipas ja liikkuttava!

Kun lähdimme kotiin ja nuori herra istui rattaiden kyytiin, niin sitte vasta riemu alkoi. Ensimmäinen paperi auki ja suklaata suuhun. Voi jessus miten ihanaa! Suu täynnä suklaata, silmät kiiluen sormi pystyyn ja "haluan yksi vielä." :) Tässä vaiheessa hänelle vasta selvisi, mikä mahtava aarre siellä kurpitsaämpärissä olikaan :)

No comments: