Friday, July 27, 2012

Kuulumisia

Anton: Pikkuveli kasvaa kovaa vauhtia ja on erittäin helppo vauva. Ollut koko ajan. Ihmettelen vaan koko ajan hymyssä suin, että tämmöstäkin tämä pienen vauvan kanssa oleminen voi olla :) Näin ei todellakaan ollut esikoisen kanssa... Jaapo huusi tauotta kaiken hereilläoloaikansa ensimmäiset pari kuukautta, eikä nukkunut juuri ollenkaan ja kun nukkuin niin pienissä pätkissä. Kannoin käytännössä häntä koko sen ajan. Ihminen oppii tekemään kaikenlaista pieni ihmislapsi rintarepussa. Kirjaimelllisesti. Anton on nukkunut useana yönä jopa yli viiden tunnin pätkän ja vielä toisen about kolmen tunnin pätkän siihen päälle ensin vähän tankattuaan. Käytännössä siis herännyt vain kerran yöllä syömään. Ja ikää on vasta neljä viikkoa! Hänellä on ollut vähän kaasu ongelmia, mutta olen siihenkin antanut lääkettä, joten on pysynyt hallinnassa. Eilen oli ensimmäinen kertaa kylvyssä (napa lähti irti vasta edellisenä päivänä) ja hän nautti todella paljon. Jasper oli mukana kylvettämässä ja pesi veljen tukkaa ja nautti myös :)

Jasper: Sai jostain 39.5 asteen kuumeen tälle päivälle :( Aamulla kömpi tulikuuma poika viereen ja päivä onkin vietetty kotosalla lepäillen. Muuten hän on reipas isoveli, joka auttaa äitiä pikkuveljen hoitamisessa. Hän esim. vastaa Antonille annettavien kaasulääkkeiden purkkien avaamisesta ja äidille ojentamisesta :) Äidin kanssa tulee otettua yhteen vähän useammin kuin ennen ja rajoja testaillaan ahkerasti, joten hän ehkä reagoi nyt sillä tavalla uuteen perheenjäseneen. Niin kauan kuin Anton on kuitenkin ihana ja äiti vaan tyhmä, niin ei haittaa. Hän haluaa paljon jutella päivän tapahtumista ja se aika illalla pitää jomman kumman vanhemman kanssa saada. Silloin tulee uni paremmin ja muutenkin hän kokee, että hänet huomioidaan. Kaikki on nyt niin Antonin kimpussa ja ihmettelevät uutta vauvaa. Siis esim. puistotutut.



Ansku: Äitylin selkä on mennyt kahden ison vauvan mahassa kantamisesta niin huonoon kuntoon, että yksi käynti kiropraktikolla kääntyikin puolen vuoden tehohoitoon. Sain armottoman tuomion: yksi välilevyn pullistuma ja useita hermotuppia jumissa. Ensimmäiset kolme kuukautta käyn siellä kolme kertaa viikossa ja loput kolme kuukautta kerran viikossa. Hiphei. Mutta jos sillä nyt tulisi kuntoon, niin hyvä. Muuten olen parantunut hyvin, leikkaushaava ei juurikaan enää vaivaa enkä ole tarvinnut särkylääkkeitä pariin päivään.

Juho: Perheen pää voi hyvin kaikesta edellisestä huolimatta ;) Juho oli kotona ensimmäiset pari viikkoa Antonin syntymän jälkeen ja tekee nyt ahkerasti töitä ollakseen lomalla taas pari viikkoa elokuun lopulla. Sen aikaa mua auttamassa on mun äiti. Kaksi aikuista pystyy vaan niin paljon enempään kuin yksi. Mulla on siis hyvin asiat.

1 comment:

Melissa said...

Selkävaivat eivät ole hyvä juttu...toivottavasti tulee kuntoon.