Wednesday, April 11, 2012

Jasper 2 vuotta


Käsittämätöntä, mutta totta! Meidän vauva on jo kaksi vuotta! Ja hänestä on tullut niin iso poika :) Opettelee puhumaan ja lähes joka päivä tulee uusi sana. (Tänään se oli Hippii! eli jippii. En tiedä mistä on oppinut.) Meillä oli oikein onnistuneet syntymäpäiväjuhlat pääsiäissunnuntaina ja pieni päivänsankari sai todella mieleisiä lahjoja. Tällä hetkellä kun kaikki pyörii junien ympärillä, niin teema oli sen mukainen. Kakku, lautaset, servetit, mukit, goodie bagsit ja niiden sisältö olivat kaikki pelkkää Tuomas Veturia.
Juhlat olivat heti päivän alkuun, että kaikki mini-ihmiset ovat vielä hyvällä tuulella eikä päikkärit tule keskeyttämään. Kymmeneltä olimme varanneet 50minuutin jumppatunnin ja siellä riehuttiinkin sitte oikein kunnolla. Jasper käy viikoittain tuossa samassa jumpassa ja kun kuulin, että sitä voi varata syntymäpäiväjuhliin, oli valinta helppo. Siellä saivat kaikki noin parivuotiaat juosta ja kiipeillä ja tuhlata energiaa mielin määrin. Liikuttavin hetki oli kun olimme kaikki suuressa teltassa, jossa lauletaan ja leikitään. Olimme puhuneet aamulla Jaapon kanssa, että mitä lauluja siellä mahdollisesti lauletaan ja tietysti toivoneet opettajalta Jasperin lemppareita. (Wheels on the bus, Itsy bitsy spider, Monkey song) Ja tietysti olimme puhuneet Happy Birthday laulusta, jota hänkin on muutaman kerran ollut mukana laulamassa toisille pienille sankareille. Jotenkin tuollainen parivuotiaskin vaan ymmärtää kummasti että tässä laulussa on jostain spesiaalista kyse ja sitä lauletaan jollekin yhdelle henkilölle. Siellä teltassa kysyin häneltä, että mikä laulu lauletaan ensimmäisenä ja pieni mies vastasi napakasti "Happy" :) Kertakaikkiaan liikuttavaa! Ja niin me lauloimme hänelle onnittelulaulun, ensin englanniksi ja sitte suomeksi.
Jumpan jälkeen siirryimme viereiseen leikkipuistoon leikkimään ja syömään kakkua. Siinäkin kohtaa olin todella häkeltynyt miten päivänsankari tiesi tasan tarkkaan miten toimia. Kakku piti ottaa esille heti ja herra seisoi rinta rottingilla sen edessä. Ja puhalsi kynttilän sammuksiin kuin mikäkin ammattilainen! Piti pariin kertaan sytyttää se uudelleen, että saatiin laulettua uudet onnittelut :) Kunnon suklaakakku / pipariöverit siinä vedettiin ja sitte kiipeilemään.
Ja sanonta kuuluu, että itku pitkästä ilosta. Ikävä kyllä näin myös kävi. Jasper putosi kiipeilytelineeltä, aika korkealta vielä, ja iso huutohan siitä tuli. Onneksi ei käynyt sen kummemmin. Ilmat pihalle luultavasti ja suuri säikähdys, mutta ei mitään niin pahaa ettei äidin syli olisi parantanut. Ja eikun takaisin :) Päiväunet maistuivat tämän kaiken jälkeen erittäin makoisilta. Koko perheelle :)
(Kuvia synttäreistä tulossa kunhan saadaan kamera tyhjennettyä.)

No comments: