Saturday, July 23, 2011

Paluu arkeen

Arki rullaa taas mallillaan. Alkuviikosta oli pieniä vaikeuksia, mutta loppua kohden kaikki sopeutuivat. Juhosta oli todella masentavaa mennä takaisin töihin kun oli saanut viettää pari viikkoa meidän, ja varsinkin Jasperin, kanssa laatuaikaa. Jasperilla oli hieman vaikeuksia sopeutua Stellaan, kun oli pari viikkoa saanut sekä isän että äidin jakamattoman huomion. Minä pelkäsin lähinnä sitä että Stella olisi jo unohtanut meidät eikä jäisi tänne ilman itkua. Mutta kaikki selvittiin ja parissa päivässä elämä sujahti tavallisiin uomiinsa.
Maanantaina Jasperia koeteltiin heti vähän enemmän kuin ehkä olisi ollut tarvis näin leppoisan loman päätteeksi. Kävimme lääkärissä 15kk tarkastuksessa ja siellä annettiin kolme rokotusta. Kolme tuli viimeksikin ja hän selvästi muisti sen yhtäkkiä kesken kaiken (ennen tämän kertaista pistämistä) ja hätähän siitä tuli. Äidin syliin eikä lääkärisedällä ollut mitään asiaa koskea. Aikamoisia juonitteluja siinä vaadittiin että päästiin vihdoin asiaan. Jasper on 80cm pitkä ja painaa 12kg. Pituus on ihan keskiarvoa (50%) ja painokin sinnepäin (75%). Käyrällä mennään ja poika on kaikinpuolin täydellinen. Minkä tietysti tiesimme jo :) Mielenkiintoista oli keskustelumme Jasperin puhekyvystä. Kerroin että Jaapo ei sano vielä oikestaan sanaakaan lukuunottamatta silloin tällöin tulevaa äitiä, joka sekin tulee ihan satunnaisesti. Mutta sitten mainitsin että hän osaa kyllä muutaman viittoman ja lääkärihän siitä riemastu ja sanoi että kaikki lasketaan. Ei tarvitse osata puhua jos osaa muuten ilmaista tarkoittamansa sanat. Sitte alettin laskemaan ja lopputulos on viisi sanaa: kiitos, lisää, syödä, koira ja lamppu :) Sen lisäksi hän oppi tällä viikolla sanan juna. (Asumme junaradan lähellä ja näemme niitä monta kertaa päivässä.) Olemme enemmän tai vähemmän viittoneet hänelle siitä asti kun Jasper oli 10kk mutta nyt loman aikana jotenkin hän reipastui sen suhteen ja oppi monta uutta. Siitä tietysti mekin innostuneena olemme nyt viittoneet koko ajan. Viitomme siis vain yksittäisiä sanoja mitä kulloinkin kohdalle sattuu. Löysin vielä tällä viikolla uuden nettisivun, jossa on todella hyvät videot kaikista käytännöllisistä sivuista. Tästä tulee vielä hauskaa!
Ohessa muutama kuva tältä viikolta: lasten kanssa kaupassa, lukutoukka, haluaisin olla jo iso poika ja ajaa tällaista hienoa pyörää (joka ei siis ole hänen) ja isin kanssa kuperkeikkoja puistossa.

No comments: