Tuesday, January 21, 2014

Räkä-Parkkiset

Sairastupa on jatkunut kaikkien ollessa enemmän tai vähemmän kipeinä. Molemmat pojat läpikävivät silmätulehduksen, kuten minäkin lievänä. Samoja tippoja tiputeltu kaikkien perheenjäsenten silmiin tasapuolisesti. Flunssa on pitänyt otteessaan meitä oikein kunnolla. Välillä tuntui, että se meni ohi, mutta palasi entistä pahempana takaisin. Viikonlopun olimme lähes kokonaan sisällä. Lauantaina ainoastaan Jasper ja Juho lähtivät mun isän kanssa Luonnontieteelliseen museoon, ja reissu olikin ollut oikein mukava. Tuliaisina niin sanotusti "valtava kalansaalis" eli paketillinen erilaisia muovisia mereneläviä. Minä ja Anton makasimme reporankoina kotona. Mä sain perjantai-iltana jonkun ihme kuumehouretaudin ja lauantaina kaikki jäsenet särki niin, etten paljon pystyssä ollut koko päivänä. Onneksi Leena-mummo kävi ruokkimassa meitä illalla. Yöllä Anton veti sellaiset okkemokket ja ripulipökket sänkyyn, että heikompaa olis hirvittänyt. Mutta mikäs siinä auttaa, kuin siivota, vaikka kuinka yököttää. No, pesukone rullasi yötä myöten. Sunnuntaina olikin sitte Juhon vuoro olla sängyn pohjalla. Onneksi mä olin vastaavasti hiukan parempi, että saatiin joten kuten tämä perhe pidettyä kuosissa. Maanantaikin meni sisällä ja suurin piirtein makuuasennossa. Juhokin pääsi vasta tänään tiistaina töihin ja me vihdoin ulos poikien kanssa. Nyt tuntuu, että ehkä tämä on vihdoin selätetty. Tältä erää.

On tässä sairastelun lomassa sentään ehditty muutakin. Esim. luistelua kokeiltu. Ei ollut vielä ihan hitti. Tämä kuva ehdittiin juuri ja juuri ottamaan, mutta siihen se sitte jäi. Jasper on sen verran perfektionisti, että hän ei tykkää mistään mitä ei heti osaa täydellisesti. Joten luistimet lähti takaisin vuokraamoon noin kahden minuutin jälkeen.

Turussa on myös käyty. Junalla tietysti, kuinkas muuten. Ihan paras tapa matkustaa pienten lasten kanssa, kun on leikkivaunut yms. Ainoa ongelma on hinta. Julkinen liikenne on hävyttömän kallista Suomessa!


Vihdoin ja viimein saatiin talvi Suomeen! Ja lunta! Pojat ovat olleet todella innoissaan. Viime viikolla oli 15 astetta pakkasta melkein joka päivä, mutta se ei haitannut. Ulkona olisivat olleet vaan koko ajan. Tässä muutama kuva meidän "lähipuistosta" Linjasta, jossa on loistavan leikkipuiston lisäksi paljon ulkoleluja ja järjestettyä toimintaa myös sisällä. Tänään kävimme esim. Ipanakerhossa poikien kanssa.



Ai niin! Sellainen iso juttu tapahtui viime viikolla, että Anton oli ensimmäistä päivää ikinä päiväkodissa. Hän aloitti samassa Kielon päiväkodissa, missä Jasperkin on. Anton on vain kerran viikossa yhden päivän, mutta saa kuitenkin vähän jotain toimintaa ilman äitiä. Hän oli pärjännyt oikein hyvin siellä, vaikka selkeästi pienin onkin. Kielo on varsinaisesti yli kolmevuotiaille tarkoitettu, mutta suostuivat Antsun sinne ottamaan kerran viikossa, kun on niin reipas poika. Ja koska isovelikin on siellä. Kaikki oli tosiaan mennyt oikein hyvin ja Anton oli niin rehvakas iso poika kun hänet sieltä hain :) 

1 comment:

Jenni said...

Toivottavasti olette nyt taudit lusineet! Jee Antonin tarhapäivälle ja isompi jee äidin vapaapäivälle! :D