Sunday, January 04, 2015

Joulua

Jouluaattoa vietettiin perinteisesti Zahir Familyn kanssa. Jaana-tädin, Rumi-sedän, Jamillan, Toivon, Nonnon (Rumin isä) ja meidän oman perheen kesken. Joulupukki kävi jo iltapäivällä ja sitä odotettiin hartaasti. Kumpikaan pojista ei ujostellut ollenkaan, vaan laulettiin kaikki reippaasti pukille. Joulupukki soitti viulua ja lauloi meidän kanssa, sekä tietysti jakoi lahjat lapsille.
Joulupukin vierailun ja illallisen välissä kävimme kirkossa suomalaisten ystävien kanssa. Loput lahjat jaettiin vasta ruokailun jälkeen ja meni lasten osalta vähän turhan jännittäväksi. Ruoka ei oikein maistunut ja itkulta ei vältytty. Täytyy näin jälkikäteen sanoa, että tämä amerikkalainen tapa jakaa lahjat aamulla on ainakin lapsiperheessä paljon järkevämpää kuin odottaa koko päivä sitä pukkia ja ruokailua ja vasta illalla saa lahjat. Ensi vuonna meidänkin perheessa jaetaan lahjat aaamulla (joko aattona tai päivänä), niin vältytään turhilta riidoilta.  



Koska aatto meni aika jännittävissä tunteissa, eivät lapset jaksaneet avata lahjoistaan kuin osan. Loput lahjat pojat aukaisivat Joulupäivän aamuna ja olikin ihanan rauhallinen ja hidas aamu. Lapset leikkivät ja aikuiset söivät suklaata sängyssä :) Illalla olimme Ahosen perheen luona päivällisellä Pylvänäisten perheen kanssa. Lapsia ja aikuisia molempia kuusi ja älämölö sen mukainen :) Aikuisetkin innoistuivat pelaamaan niin kovin näyttely- / arvauspeliä, että lapset jäivät oikein ihmettelemään mikä meille tuli. Oli ihanan rento ilta. Kaikki kuusi lasta ovat syntyneet neljän vuoden sisällä ja hyviä kavereita keskenään, joten leikkivät kaikessa sovussa ja pitivät hauskaa ilman yhtäkään riitaa.


Muutamia jouluvaloja Menlo Parkissa. Ensimmäinen kuva on meidän korttelista. Pienen kadunpätkän kaikki talot ovat ilmeisesti sopineet yhteisesti koristeluista, koska joka ainoan talon pihalla oli koristuksia ja olivat vielä laittaneet kadun päälle puihin kiinnitettyjä valoja. Kuvat eivät anna oikeaa kuvaa, mutta hieno oli!



Tapaninpäivän elokuvahetki veljesten kesken.

Meidän oma hieno kuusi, jonka pojat koristelivat itse :)

No comments: