Monday, January 19, 2015

Hawaii osa1

Saatiin heti vuoden alkajaisiksi Isoäiti kylään kuudeksi viikoksi. Kun oli aikaero selätetty, pakattiin kimpsut ja kampsut ja lähdettiin poikien ja Isoäidin kanssa Hawaiille pariksi viikoksi.

Toiset nukkuivat lennolla...

ja toiset taas katsoivat lefforja.

Ensimmäisenä iltana etsimme lähimmän mahdollisen ruokapaikan, joka sattui olemaan viereisen hotellin (Hyatt Regency) pool bar. Todella hyvää ruokaa, taivasalla, aurinko laskemassa ja hieno Hawaii show vielä kaupan päälle. Ihan uskomaton tuuri meillä kävi. Pojat olivan niin väsyneitä, että rattaille oli todella käyttöä, että saatiin molemmat takaisin omaan hotelliin.

Heti ensimmäisenä aamuna tämä äiti lähti tietenkin kauppaan. Kuinkas muuten. Meillä kun on ihan oikea keittiö hotellihuoneessa, joten saa tehtyä ruokaa itsekin. Ainakin aamupalat yms. Joten aamulla 7.30 seisoin bussipysäkillä paikallisbussia odotellen. Sillä lähimpään Safewayhin ja kärry täyteen ruokaan. En ole ennen tuonut kolmea isoa kassillista ruokaa bussilla, mutta tulipa sekin nyt tehtyä. Kaikki on mahdollista. Nimimerkillä Kätevä Emäntä.

Waikikin ranta on alle sadan metrin päässä, joten sinne tietenkin heti. Pojat eivät meinanneet housuissaan pysyä! Alloissa hypittiin vaikka kuinka kauan. Ja tietysti pakolliset hiekkakakkujutskat ja kaivurihommat.

Aamun juoksulenkillä oli hieman tavallista paremmat maisemat :) Kyllä kelpasi juosta. Tuntui, että jalat olisivat olleet ilmassa koko ajan, sen verran tuntui kevyeltä. Nähtävästi omalla fiiliksellä on todella suuri merkitys siihen miten juoksu kulkee.


Ostimme viikon passin hop on, hop off -tyyppiseen bussiin, jotta saamme mahdollisimman paljon irti ilman autoa. Ja sillä huristelimmekin ees sun taas vaikka ja kuinka.

Pientä poseerausta aamukävelyllä Waikiki Beachilla.

Aamukävelyllä bongasimme pienen kapean aallonmurtajan, jonka päähän kävelimme. Näimme kaloja ja rapuja, ja paljon vettä.

Honolulu Zoo oli positiivinen yllätys. Eläintarha sijaitsee kävelymatkan päässä meidän hotellilta ja näyttää ulkopuolelta todella pieneltä. Mutta sisällä tila on erittäin hyvin käytetty ja tuntuu paljon suuremmalta. Siellä oli paljon erilaisia eläimiä, mutta erityisesti mieleen jäi todella valtavat kilpikonnat.

Lauantaiaamun kunniaksi käytiin paikallisella farmer's marketilla (suomeksi?) ostamassa lähellä kasvanutta papayaa ja ananasta, luomu leipää ja ihania hilloja (esim. guava). Siellä oli myytävänä vaikka ja mitä.

Hard Rock Cafessa tuli sen verran hyvää musaa, että Isoäiti ja Anttu vetivät oikein kunnon jytät :)

Juoksulenkin maisemat vaan paranee. Pitkä lenkki Honolulun rantaviivaa pitkin oli mahtavaa. Aika kuuma, mutta sen väärtti.


No comments: