Monday, December 28, 2009

Hyvä Joulu

Joulu on ihanaa aikaa. En varsinaisesti ole joulu-ihminen siinä mielessä, että nauttisin sen aiheuttamasta stressistä, vaan päinvastoin otan joka vuosi suht rauhallisesti ja parasta kaikessa on totaali rentoutuminen. Jouluaaton aloitimme hieronnalla ja sen jälkeen Zahireille (Jaana ja Rumi) saunaan ja syömään. Minäkin olin nyt ensimmäistä kertaa saunassa todella pitkään aikaan, kun se on kiellettyjen listalla. Olen totellut tähän asti, mutta miettinyt että en ole koskaan kuullut Suomessa kenenkään puhuvan tollasesta. Ihanalta se tuntui ja sen jälkeen maistui perinteinen suomalainen jouluillallainen. Pöydässä oli kinkkua, porkkanalaatikkoa, perunalaatikkoa, karjalanpiirakoita, graavia lohta, savulohta, ruisleipää ja vaikka mitä muuta. Kaikilla tietysti aikamoinen ruokakooma sen kaiken jälkeen, mutta erittäin hyvä mieli :) Jamilla ja Toivo olivat joulupukin pikkuapulaisia ja jakoivat lahjat. Hieman pientä kaaosta ilmassa hetkittäin, mutta lopulta kaikki lahjat löysivät saajansa. En ole koskaan ennen tavannut lasta, joka avaa lahjojansa niin hiljalleen, että toisten piti jo vähän hoputella kun muut olivat enemmän kiinnostuneita tietämään mitä lahjoissa oli kuin neiti itse. Mutta Jamilla avasi lahjan kerrallaan ja jäi rauhassa katsomaan mitä sai ja jos se oli lelu tai peli, sitä piti tietysti kokeilla samantien. Tämä tapa on tietysti paras mahdollinen koska silloin lahjojen avaamisen iloa riittää vaikka kuinka pitkään. Mutta me muut olimme haljeta uteliaisuudesta, kun avaamattomia paketteja oli vielä vaikka kuinka. Minä itse olen lapsena avannut kaikki lahjat noin 30:ssä sekunnissa ja repinyt paperit riekaleiksi :) Jamppa avaa kaikki teipit yksitellen että hän voin jälkeenpäin käyttää hienoja papereita askartelussa. Uskomaton kurinalaisuutta!
Joulupäivä oli pyjama-päivä. En siis pukenut ollenkaan. Katseltiin elokuvia ja kudoin siinä samassa pari sukat. Ihanan letkeä päivä. Tapanina oltiin Zahireilla brunchilla, Ursula ja Bruno olivat myös. Sieltä minä, Juho ja Rumi mentiin elokuviin katsomaan Avatar, joka on nyt todella kova juttu. Luultavasti mainostetaan kovin jo Suomessakin vaikka en ole varma onko siellä vielä nähtävissä. Todella hyvä! Me katsottiin se 3D:nä ja se toi siihen lisää syvyyttä. Mä en ollut ihan niin lumoutunut 3D:sta kuin Juho, mutta se taas kertoo vaan siitä etten mä ymmärrä näistä jutuista juurikaan. Meidän perheen elokuvafriikki oli katsomassa Avataria jo toistamiseen ja hehkutti loistavaa tekniikkaa. Ja olihan se hienosti tehty, mutta en mä saanut ihan samoja viboja kuin Juho. Mutta mitä minä mistään tiedän.

2 comments:

Jenni said...

Hih, vai on sauna kiellettyjen listalla? :) Ei oo kyllä kuullut koskaan, ettei "raskautettuna" sais käydä... Ymmärrän kyllä, jos on verenpaineen kanssa ongelmia, ettei silloin, mutta ei kait siinä muuten mitään ole, jos vaan tuntuu hyvältä! :D Onneksi kävit! <3

Hyvää Uutta Vuotta!

Ansku said...

Täällä ne kieltää kaiken missä tulee kuuma. Ruumiin lämpö ei saisi nousta, "we don't want to cook the baby." Samaan kategoriaan kuuluu myös urheilu, silloinkaan ei saisi tulla liian kuuma. Tää on niin Amerikkaa. Enemmän mua kiinnostaa mitä urheilua saa tehdä ja mitä ei, mitä liikkeitä salilla pitää välttää yms. ja kävinkin pari kertaa personal trainerin puheilla. Mutta hyvä tietää, että suomalaiset raskaat naiset käyvät saunassa, niin ehkä mäkin uskallan nyt useammin :)