Monday, September 08, 2008

Työharjoittelija

Ensimmäinen päivä työharjoittelua takana. Pää on niin täynnä tietoa, että meinaa ihan huipata. Mutta kyllä ne asiat varmaan jossain vaiheessa loksahtaa paikoilleen. Firma on Fairn & Swanson, tax free tuotteiden tuonti-/vientifirma, lähinnä olutta, väkeviä alkoholijuomia ja viineä, mutta jonkun verran myös muita tuotteita. Mun tehtävä on kartoittaa mitä tuotteita myydään eniten, mistä ne tulee ja mihin ne on menossa. Kuinka paljon niiden kuljetus ja varastointi maksaa, ja lopulta antaa jotain ehdotuksia miten logistiikkaa voisi parantaa. Todella mielenkiintoista. Historia data on olemassa, mutta ongelma on siinä, että miten sen saa oikeassa muodossa raportoitua. Haastetta kerrakseen, mutta sitä varten on täällä kouluja käyty ja nyt on näytön paikka :)
Rohkaisevaa oli se, että toimitusjohtaja heti ensimmäisen päivän päätteeksi sanoi, että hän toivoo, että miettisin myös tämän syksyn aikana kuinka hyvin viihdyin heillä, koska jos projekti menee hyvin, hän olisi mahdollisesti halukas palkkaamaan minut! 
Ainoa ongelma on firman sijainti. Toimisto on Oaklandissa ja mulla kestää minimissään 1.5h matka yhteen suuntaan. Aamu meni tosi hienosti, juna ja metro ajallaan, mutta takaisin tulin yli kaksi tuntia kun jouduin odottelemaan pysäkeillä. Olen siis töissä kolmena päivänä viikossa 5-6 tuntia ja mulla voi mennä pahimmillaan samanverran matkoihin. Joudun vaihtamaan kulkuvälinettä kahdesti ja metro menee Bayn ali. Siis meren pohjan alapuolella. Se mua vähän hirvittää, varsinkin kun täällä noita maanjäristyksiä on. Mutta ilmeisesti suurimmat vahingot tapahtuu maan päällä sellaisen sattuessa. 

No comments: