Wednesday, January 16, 2008

Voi ihana arki

Arki on taas iskenyt sellaisella voimalla, että alan jo perumaan edellisiä sanojani siitä, että on kiva kun uusi jaksi alkoi... No ei sentään, vaikka läksyjen määrä on taas todella valtava. Saa nähdä tuleeko pidettyä yhtään vapaapäivää tälläkään jaksolla.
Mutta tällä kertaa kaikki kurssit ovat erittäin mielenkiintoisia. Oltiin tiistaina pihalla tekemässä yksi management harjoitus: opettaja jakoi meidät ryhmiin, meidän piti silmät sidottuina tehdä köydestä pentagon (viisikulmainen kuvio) niin että kaikki sivut ovat yhtä pitkät. Mun ryhmässä oli kolme intialaista kaveria, yksi japanilainen ja yksi amerikkalainen. Nää intian kaverit otti heti homman haltuun ja meidän kuviosta tuli aika hyvä. Pieni ongelma vaan oli meidän kommunikoinnissa: he puhuivat keskenään koko ajan hindiä. No me kolme muuta jäätiin auttamattomasti ulkopuolelle, mutta päätettiin, että no hätä, ei tämä soppa enempää kokkeja tarvitse ja hyvähän siitä tuli. Ja hauskaa oli :)
Mulla oli tänään jo ensimmäinen esitys. Löysin artikkelin, joka kertoi hyvien projektipäälliköiden puuttumisesta. Tämä ongelma on globaali ja aiheuttaa suurta päänvaivaa yrityksille. Mielenkiintoinen artikkeli ja ihan hyvä uutinen meille kohta valmistuville Operations ammattilaisille :) Varsinkin kun on käynyt tämän ko project management kurssin. Valmistumisen jälkeen meidät revitään käsistä ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista. Sitä odotellessa...

2 comments:

Anonymous said...

Arkea se vaan täälläkin pukkaa. Eikä rahaa tunge ikkunoista eikä ovista. Liekö vika projektipäällikössä?

Laitapas vähän tietoa tulemaan siitä, millainen oikeastaan ON hyvä projektipäällikkö. Sitä tietoa tämä projektipäällikkö täällä kipeästi tarvitsisi.

Siitä on niin kauan kun viimeeksi olen koulussa ollut, että tietojen päivittäminen olisi asiallista. Tarkoitan tätä ihan oikeasti!

/leena

Ansku said...

Pitanee odotella sinne huhtikuulle asti että tämä kurssi on ohi ennen kuin tiedän...
Pitää tietää mitä ollaan tekemässä, kuinka paljon on aikaa ja mitä kaikki saa maksaa. Vaihtokauppaa näiden kolmen välillä. Ja siinä samalla pystyä motivoimaan tiimi eli ne ihmiset tekemään työ.
Asioiden priorisointi ja ihmisten johtaminen, siinä se :)