Wednesday, January 09, 2008

Hyvässä seurassa

Mulla on tällä jaksolla kolme kurssia: yksi Management (Managerial Analysis and Team Dynamics) ja kaksi Operations kurssia (Project Management ja Global Supply Chain Management). Ja olinkin sitte eilen vähän paremmassa seurassa koulussa. Management kurssin opettaja sattuu olemaan kaveri, joka on ollut mukana tiimissä keksimässä ensimmäistä kannettavaa tietokonetta, TouchPad hiirtä, tällä hetkellä käytössä olevaa tietokoneen näyttötekniikkaa ja VoIP:ia (Voice over Internet Protocol, siis tekniikka jota käytetään internet puheluissa). Muun muassa tällasia hän on tehnyt 80-luvun lopulla sellaisen pienen firman kanssa kuin Apple.
Hänen business partnerinsa oli hoitanut sopimusneuvottelut Applen kanssa kun nämä jutut oli keksitty ja myynyt kaikki oikeudet Applelle 20:stä tuliterästä uudesta laptopista! Haloo!! 20 konetta!! Kuinkahan monta miljoonaa on tehty noilla keksinnöillä sen jälkeen. Hän oli siitä suivaantuneena lähtenyt takaisin kouluun opiskelemaan, ettei näin kävisi enää toiste. Sen jälkeen hän oli perustanut oman firman ja keksinyt vielä vaikka mitä muuta, esim. sairaaloissa käytössä olevan tekniikan, jolla voidaan tietokoneella käsitellä röntgen ym vastaavia kuvia.
Tämä mies on about 40v, max 45 vuotias! Mä olin ihan huuli pyöreenä siellä tunnilla. Jaa, että sellasta pikku puuhastelua. Nyt hänellä on rahaa tietysti niin ettei tiedä mihin laittais, niin hän tuli opettamaan meille johtamisen suuria salaisuuksia. Kaveri vaikuttaa tosi tavalliselta ja vaatimattomalta, mutta jotain siinä on vielä sellaista, että mä en oikein tiedä onko se lintu vai kala. Saa nähdä.

No comments: