Wednesday, January 02, 2013

Joululoma

Jouluaattoa me vietimme siis perinteisesti Zahireilla ja aatto alkoi tietysti saunalla. Päiväunet käytiin nukkumassa kotona ja sen jälkeen kävimme joulukirkossa, jossa ystäväperheemme tytär Saana, kohta 4v, esiintyi joulukuvaelmassa enkelinä. Kirkosta suoraan Jaanan mahtavaan joulupöytään ja eikun lahjoja avaamaan :)






Joulupäivän aamuun olimme varanneet amerikkalaisittain vielä yhdet lahjat itsekullekin ja päivä kului pääosin pyjamissa kotona. Illalliselle menimme rääppiäisiin Zahireille. Siellä tuli juttua, että Rumi, hänen isänsä Sheik, siskonsa Amrit, Jamilla ja Toivo ovat seuraavana päivänä lähdössä Rumin serkun luokse San Luis Obispoon ja että mahtaisimmeko me lähteä heidän mukaansa. Me katsoimme hetken Juhon kanssa toisiamme ja samaan aikaan aloimme nyökytellä että mikäs siinä. Juholla on joululoma eikä mitään suuria suunnitelmia. Seuraavana aamuna siis kamat kassiin ja auton nokka kohti etelää. SLO on noin kolmen ja puolen tunnin matkan päässä Menlo Parkista. Pojat nukkuivat päikkäreitä kumpikin jonkun aikaa ja kerran pysädyttiin syömään. Matka meni todella joutuisasti, Jasper katseli Rasmus-Nallea DVD:ltä ja Antonkin oli suht tyytyväinen. Vasta ihan loppumatkasta hänelle tuli mitta täyteen ja alkoi hieman kiukutella. Päästiin kuitenkin perille ja meitä oli vastassa ihana perhe ja valtava talo täynnä elämää. Talon koosta kertoo jotain se, että siellä oli 13 henkeä samanaikaisesti ja kaikki mahtuivat saman ruokapöydän ääreen ja kaikille oli petipaikka. Aivan ihania ihmisiä ja aivan ihana talo! Meillä oli todella ihanat pari päivää heidän vierainaan. (Talon isäntä viimeisessä kuvassa.)





SLOsta lähdimme perjantaina iltapäivällä ajelemaan takaisin Menloon, mutta päätimme pysähtyä Montereyn Akvaariossa matkalla. Siellä riettii hauskaa pitkälle iltaa ja nukkumaanmenoaika tulikin juuri sopivasti kun lähdimme kotimatkalle. Takapenkillä oli hiljaista :) Lauantaina Juho ja Jasper kävivät Burgesin skeittipuistossa (tässä kotikulmilla) ja Jasper löysi Antonin jouluaatosta asti kadoksissa olleen Sofi-kirahvin matkalla! Kyllä riitti riemua! Anton rakastaa vinkuvaa kirahvia, jota on kiva pureskella ikenien syyhytessä. Jouluaattona kävelimme päivällä kotiin ja kirahvin on täytynyt tippua matkalla vaunuista. Kirahvi-parka oli melkein viikon kateissa, mutta nyt onnellisesti taas kotona :)



Uuden Vuoden aaton kunniaksi piparitalo sai kyytiä. Sen syömistä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja kuinka mahtavaa olikaan kun se hetki vihdoin koitti. Jasper ei meinannut pysyä nahoissaan! Ensimmäinen haukku osui savupiippuun :) Siitä se sitten lähti ja loppujen lopuksi talosta ei jäänyt kuin rauniot jäljelle ja siinä ei kauan nokka tuhissut.


Lopuksi vielä ihana isoveli antamassa pikkuveljelleen vauhtia keinussa :)


Mahtavaa Uutta Vuotta kaikille!!


2 comments:

Melissa said...

Oikein ihania kuvia ja oikein hyvää alkanutta vuotta 2013 :)

Ansku said...

Ihanaa uutta vuotta teille myös!