Monday, October 24, 2011

Supermies


Tavallisen lääkärintarkastuksen lisäksi Jasperin pitää käydä erikoistarkkailussa, jossa varmistetaan ettei dramaattinen elämän alku aiheuttanut mitään jälkiä kehitykseen. Olimme siis taas sellaisessa viime viikolla. Tämän käyvät kaikki teho-osastolla elämänsä aloittaneet lapset. Iso osa odotushuoneessa olevista lapsista ei ikävä kyllä ole ihan terveitä. Ja kyllä se käynti aina jotenkin hermostuttaa vaikka tiedänkin Jasperin olevan kunnossa. Mutta aina hiipii pieni pelko, että mistä minä tiedän sen varmasti. No, nyt saatiin kuitenkin varmistus asiaan, jopa niin hyvä, ettei meidän tarvitse enää mennä sinne. Eli nyt on varmistettu, että Jasper on sekä fyysisesti että psyykkisesti täysin terve! :) Täytyy kyllä myöntää, että olin hieman hermostunut edellisellä viikolla kun pelkäsin, että mitä jos ne kuitenkin löytää jotain.
Meillä meni pari tuntia siellä. Siitä tunnin psykologi teki Jasperille kaikenlaisia tehtäviä ja seurasi, miten hän niistä selviää. Jaapo oli super rauhallinen ja keskittynyt ja selvästi tykkäsi tehtävien tekemisestä. Ja suoriutui kaikista erittäin hyvin. Sieltä on tulossa vielä eritelty raportti, mutta jo tässä vaiheessa sanoivat, että Jasper on kaikessa joko oman ikäistensä kanssa samalla tasolla tai ylemmällä. Valtava helpotus! Kaikkein eniten pelkäsin, että puuttuvat puheeseen. Jasper kun ei sano mitään muuta kuin "ankka" selvästi, mutta osaa 30 viittomaa. Viime kerralla (Jaapo oli 1v) siihen puututtiin, että hänellä ei ollut mitään sanaa äidistä. Sen piti olla viimeinen kerta, mutta tästä syystä jouduimme tulemaan vielä 1.5v uudelleen. Ei hän vieläkään sano äiti, mutta osaa kommunikoida viittoen. Kaiketi se riittää :)
Lueskelin edellisenä iltana edellisen kerran raporttia ja siinä mainittiin syntymän hetkellä annetut APCAR pisteet ja jäin taas miettimään, että kuinka dramaattista syntymä on jokaiselle, saatikka vauvalle, jolla on vaikeuksia. APCAR pisteitä annetaan 1-10 ja ymmärtääkseni normaalisti vauvat saavat 8-10 kun kaikki menee hyvin. Meidän vauva sai 1 kun hänet otettiin ulos! Yhden pisteen! Viiden minuutin päästä 2 ja kymmenen minuutin päästä vasta 8. On se todella onni, että kaikki kuitenkin pääättyi hyvin ja meillä on terve ja iloinen lapsi.

No comments: