Tuesday, October 13, 2009

Näyttää terveeltä


Meidän vauva vaikuttaa olevan ihan terve ja normaali vauva! Olimme tänään niskapoimun mittauksessa ja tulokset olivat todella loistavat. Mahdollisuus Downin syndroomaan on yhden suhde 4100:aan ja toinen epänormaaliutta mittaava tulos oli yhden suhde 43,000:een Eli molemmat todella pieniä, joka tarkoittaa että vauva on mitä todennäköisimmin täysin terve! Mahtavin uutinen mitä ikinä voi olla! Tietysti vieläkin jotain voi mennä vikaan, mutta ainakaan vauvassa ei ole mitään vikaa.
Mietin tietysti jonkun verran tätä tutkimusta ja mielessä pyöri "mitä jos" -skenaarioita. Mutta toisaalta tänään sinne mennessä olin ihan rauhallinen. Saattoi johtua myös siitä että sinne piti mennä rakko täynnä ja mulla oli kauhea pissahätä :) Hyvä tapa hämätä huolestuneita tulevia vanhempia.
Vauva oli kasvanut todella paljon. Edellisestä ultraäänestä on aikaa neljä viikkoa ja nyt koko oli jo tuplaantunut. Kaveri nukkui siellä kaikessa rauhassa kun aloitettiin kuvaaminen, mutta piti herätellä että saatiin kuvia myös toisista kulmista. Joten minä pyörin siellä tutkimuspöydällä puolelta toiselle ja yskin. Ja niin se pieni ihminen heräsi ja alkoikin riehua oikein kunnolla! Vauva heilui, potki ja sätki minkä ehtisi. Se oli niin mahtavan näköistä!! Aukoi vielä suutaan koko ajan ihan kuin olisi pälättänyt jotain :) Taitaa tulla äitiinsä :) Vauvastahan ei vielä näe onko hän poika vai tyttö, mutta kun me sitä siinä ihmeteltiin niin hoitaja sanoi, että jos hänen pitäisi alkaa arvailemaan, niin hän sanoisi että poika. Olin vähän yllättynyt, koska luulisi ettei tässä maassa varsinkaan kukaan ala arvailemaan vauvan sukupuolta ellei ole aika varma. Joten mulla on nyt entistä enemmän sellainen olo, että poika siellä on. Mutta eihän sitä tiedä... Kumpi tahansa tietenkin saa tulla, mutta on ihan kiva arvuutella. Joka tapauksessa me halutaan tietää sukupuoli kunhan se selviää.
Olen yrittänyt skannata noita kuvia erikseen, mutta jostain syystä meidän skanneri ei halua tehdä mun kanssa yhteistyötä... Anyways, noi ensimmäiset kaksi kuvaa on vähän epäselvät, ensimmäisessä on vain pää ja toisessa pää ja keskivartalo. Noi kaksi viimeistä on mun mielestä megaliikkikset, ensin hänellä on jalat koukussa ja sitte ponkaisee suoraksi.

2 comments:

Anonymous said...

:o}

Hanna Kopra said...

Mikäs päivä se siellä Lännessä nyt onkaan?! Niiin!

Ei kannata miettiä kuule mitä jos -juttuja. Kaikkea voi sattua ja vaikka missä vaiheessa. Ihmiset vammautuukin enemmän jossain vaiheessa syntymän jalkeisessä elämässään.

Tulee vaan paha mieli ja menee ilo raskaudesta. Joillekin on syntymänkin jälkeen kauheeta jos lapsella ei ole tukkaa (tarpeeksi) vielä kaksivuotiaana tai ne ei tykkääkään siitä mistä äiti ja isi oli ajatellut. Hoooooh hoooh.

Jännittäväähän on just kun ei tiedä ja voi olla varma.

Musta se Lännen-Jussi siis olisi edelleenkin ihan toppen! :D