Thursday, October 30, 2008

Luonnonilmioita

Mun tyoharjoittelupaikka sijaitsee aika ankealla teollisuusalueella, mutta on aivan veden aarella. Toimistosta on kiva nakymat lahdelle. Tanaan istuin lounaalla ja ikkunan toisella puolella parin kymmenen metrin paassa istui pelikaani kaikessa rauhassa ja paistatteli paivaa. Ma olin ihan haavi auki ja ihastelin sita. Muut ihmetteli, etta mita ihmeellista tossa nyt on, noitahan on taalla pilvin pimein. Nii-in, mutta suomineidolle kuitenkin aika ihmeellista tuijottaa suht suurta lintua ihan vaan siina vieressa. Silla on kylla mahtavan kokoinen nokka.
Vahan tuon pelikaani ihmettelyn jalkeen tuli vetta. Siis satoi. Sita ei ole tapahtunut sitten helmikuun. Mulle tuli koti-ikava. Taivas oli ihan pilvessa juuri sita ennen ja tuli vahan hamara, ja pystyi haistamaan sateen tulon. Ihan niin kuin Suomessa. Oli pakko menna ulos haistelemaan sadetta. Ei sita vetta paljon tullut, mutta sen verran, etta maa kastui. Mika taas tarkoitti sita etta liikenne oli aivan jumissa. Vahan niin kuin ensilumen tulo Suomessa :)
Taivas on erilainen kuin Suomessa. Tai siis pilvet. Koskaan ei ole sellaista pilvipoutaa, etta ois pilvipalleroita taivaalla ja valilla paistaa aurinko. Taalla se on joko on tai off, joko paistaa aurinko taydelta teralta (niin kuin yleensa) tai sitten se on kokonaan pilvimassan peitossa (niin kuin tanaan.) Ja vaikka pilvet haviaiskin jossain vaiheessa paivaa, ne lahtee heti kaikki. Yhtakkia vaan huomaa, etta ta-dam! taivas on taas sininen. Ihan niin kuin joku antaisi merkin, etta hei kaverit nyt on paremmat apajat jossain muualla.
On taalla niin erilaista.

No comments: