Saturday, February 02, 2008

Kesäharjoittelu - Juho

Tämä jakso on alkanut ihan kivasti Santa Clarassa. Meillä on ollut jo ensimmäiset välikokeet ja niissä pärjäsin ihan hyvin. Täytyy sanoa että mä luulin että se edellinen jakso oli vaikea koska oli uusi koulu ja uudet kujeet, mutta tämä jakso vasta vaikea onkin. Tietenkin aiheet on taas hiukan syvällisemmät kun edellisellä jaksolla, mutta meidän laskentatoimen oppilaiden pitää metsästää kesäharjoittelu paikkoja koko tammi- ja helmikuun. On ollu jos jonkinmoista kissanristiäistä johon on pitänyt mennä väkinäisesti small-talkia vääntämään. On se sentään poikinut mulle viisi haastattelua jotka kaikki on ensi viikolla. Eli mä pääsen kokeilemaan josko Ernst&Young, KPMG, Deloitte tai FrankRimerman haluais ottaa mut sinne duuniin. Kaikki on tilintarkastus harjoittelua, paitsi toinen KPMG:n paikoista on Mergers and Aquisitions puolella. Mulla ei varsinaisesti ole mitään suosikkia - vielä. Katsotaan nyt kuka ottaa toiselle kierrokselle.

Mun pitää vähän avautua mun tän jakson kursseista. Laskentatoimen kurssin opettaja on "legendaarinen" Neal Ushman joka kerta toisensa jälkeen onnistuu vetämään luoken keskiarvon kokeissa noin 28% tasolle. Meillä on ollut puskaradiossa kovaa keskustelua siitä ketä se oikein hyödyttää kun kukaan ei tajua aiheesta mitään (aihe: bonds and notes, restructuring of long-term debt, leasing, income-taxes). Mutta opettaja väittää kiven kovaan miten hyvän jakauman hän on saanut välikokeesta. Eli luokan paras sai 77%, huonoin 0%, itse olin keskiarvon paremmalla puolella. Opettaja muuten on todella kiva ja tunnitkin on mielenkiintoisia, ongelmat syntyvät siitä että hän ei mene millään lailla samalla tavalla kun kirja, joka monimutkaistaa opiskelua. Matematiikan kurssi on äärimmäisen mielenkiintoinen tällä jaksolla, opettajana on vanhempi herrasmies Chilestä joka puhuu englantia murtaen, tosin ehkä kaikkein aikojen makeimmalla murteella. Siitä ei sen enempää. Mutta sitten se paras: pakollinen uskonnon kurssi jonka opettaja on entinen lukio-opettaja ja itseasiassa se kurssikin on tarkoitettu ensimmäisen vuoden oppilaille. Nämä kaksi faktaa kun ynnää tuloksena on todella tylsä kurssi. Tietenkin sekin että olenhan jo Suomessa ottanut uskontoa 12 vuotta ei auta asiaan että saisin tästä "intro" kurssista mitään irti. No, se on pakollinen, olenhan jesuiitti-koulussa. Ei tämä jakso kauan kestä... Markkinoinnin kurssi on myös hyvin mielenkiintoinen vaikka opettaja onkin vähän arvaamaton. Hän on päättänyt "kurvata" luokan tulokset, mutta kun koko luokka saakin niin hyviä (>90%) tuloksia voi yht'äkkiä 95% tuloksella saada B:n. Sekin on aiheuttanut kapinallista tunnelmaa puskaradiossa.

Muuten kuuluu ihan hyvää, Anskun sormi on jo parantunut... tosin mulle varmaan jäi elinikäiset traumat :) niinkun Ansku sano aikaisemmin niin vain meille voi sattua jotain noin hassua. Me edelleen karsitaan meidän road-tripistä parhaimpia kuvia jotka ilmestyy tänne (toivottavasti) hyvin pian.

No comments: