Friday, June 24, 2016

Oi ihana kraana!

Kaksi ihanaa päivää Long Beachilla konferenssissa. Nautin niin olostani. Konferenssi itsessään oli todella antoisa ja tapasin paljon uusia ihmisiä ja opin mielettömästi uusia asioita. Mutta ihan parasta reissussa oli ensimmäisen illan satamakierros maailman yhdessä suurimmista satamista, The Port of Long Beach


En tiedä kuinka monelle tulee yllätyksenä, mutta minä rakastan satamakraanoja. Ne on niin kiehtovia olentoja :) Olen siis todella löytänyt unelma-ammatin, kun saan ihan työn puolesta käydä näitä näin läheltä katselemassa. Vielä kun pääsisi joskus tuollaisen sisälle ja näkemään miten sitä oikein ohjataan. 

Mun pieni operations manager sisälläni alkaa heti miettiä miten kraanat tehdään? Missä ne tehdään? Minkälaisissa komponenteissa? Miten ne tuodaan paikan päälle? Miten ne kootaan? Ohjaako sitä joku / jotkut ihmiset vai kone? 




Rahtilaivat ovat myös erittäin mielenkiintoisia. Lähtien siitä, että miten ne pysyy pinnalla? Missä järjestyksessä kontit lastataan? Painavimmat varmaan keskelle ja reunoille kevyempiä? Miten ne on toisissaan kiinni? Miten ihmeessä kaikki kontit pysyy kyydissä kun matkalla on myrskyjä? Minkälainen järjestelmä on purkamisessa, että tiedetään tarkalleen missä on mikäkin kontti? 

Voisin jatkaa tätä kyselytulvaa ihan loputtomiin. Omaan ammattiini liittyvissä asioissa olen kuin viisivuotias tenava, joka haluaa tietää kaikesta kaiken. 










Nämä viimeiset kuvat ovat minun hotellihuoneestani. Laitoin tuolin ison ikkunan eteen ja vaan nautin näkymästä. En olisi malttanut lähteä minnekään. Nauroin mielessäni, että kuka muu hullu on näin innoissaan kraanoista?? :) 

Täytyy sanoa, että tällä reissulla tuntui todella siltä, että elän unelmaani. En vaan aikaisemmin tiennyt, että tämä on minun unelmani. Elämä on johdattanut minut tähän maahan ja johdattanut valitsemaan juuri tämän alan MBA tutkintoa tehdessä. (Joka oli täysi vahinko.) Mutta en voisi olla tyytyväisempi valintoihini. Odotan innolla mitä tulevaisuus vielä tuo tullessaan. 

Hyvää Juhannusta kaikille!

No comments: