Friday, April 18, 2008

Asiakaspalvelua

Aamu alkoi mukavasti vakuutusyhtiön kanssa riidellessä. Täällä toi vakuutustoiminta perustuu lähinnä asiakkaan harhauttamiseen ja jos ei ole tyytyväinen heidän päätöksiinsä, joutuu soittamaan "asiaskaspalveluun". Tällä niin sanotulla "asiakaspalvelulla" ei ole mitään tekemistä asiakkaan palvelulla. Lähtökohta on se, että asiakas on väärässä, piste. Joten siis siitä lähdettiin kun tänään sinne soitin. Asia, josta on soitin on lääkärikäynti viime joulukuulta. Vakuutusyhtiö ei ole vieläkään maksanut laskua lääkäriasemalle ja sieltä tietysti pommittavat minua. Eilen sain uhkauskirjeen, että laittavat maksun seuraavaksi perintään. En ole maksanut laskua, koska se kuuluu vakuutusyhtiölle, ja jos menen sen itse maksamaan, saan sanoa hyvästit niille rahoille.
Sain puhelinmen päähän naisen, jolla ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä minkälaisia vakuutuksia he myyvät tai millä ehdoilla. Mutta siitä huolimatta hän pystyi oikein sujuvasti riitelemään asiasta kanssani. Kun en antanut periksi, hän pyysi esimieheltään vielä varmistuksen asiaan. Ja kuinka ollakaan, minä olin oikeassa. Mutta ihan turha odottaa jotain anteeksipyyntöä tms. hän kuittasi asian ihan kuin mitään sanomista asiasta ei olisi ollutkaan. Periaatteessa ihan sama, kun lopputulos on nyt kaiketi se että vak.yhtiö maksaa viulut, mutta toisaalta anteeksipyyntö on kyllä ihan kaunis tapa. Mun paperit menee siis udelleenkäsittelyyn, joka tietysti voi vielä päättyä ihan miten vaan.
Mutta siis jos en itse olisi ollut asiassa tiukkana ja tarkkaan tutkinut vakuutussopimusta, niin olisin nyt 140 dollaria köyhempi. Näillä vakuutusmaksuilla (n. $1000 vuodessa) olisi kohtuullista odottaa, että saisi puhua asiakaspalvelijan kanssa, joka oikeesti tietäisi jotain.

1 comment:

Unknown said...

Hyvä Ansku! Ja hyvää syntymäpäivää näin jälkeenpäin!

Vakuutusyhtiöt on oletusarvoisesti roistoja ja konnia joka paikassa. Ei koskaan riitä, että tekee sopimuksen ja maksaa - pitää vielä tehdä töitäkin, että saa ne kunnioittamaan tekemäänsä sopimusta.

Nyt kun olet sopivasti adrenaliineissäsi, kirjoitapas kirje yhtiölle ja valita "asiakaspalvelu" -henkilöstä. Hauku vielä varmuuden vuoksi koko pulju huonosta henkilöstön kouluttamisesta ja vaadi piruuttasi kirjallista selitystä tapahtumasta.

Siitä tuskin mitään hyötyä on, mutta ne joutuu käsittelemään ja käyttämään aikaa asian selvittämiseen. Kosto!

Virallisestihan olen tietenkin sitä mieltä, että kosto on huono ja paha asia, mutta voihan veljet, että se tuntuu joskus hyvältä :-)