Thursday, March 22, 2007

Matikkaa ja motaria

Laskentatoimen tunti oli tältä päivältä peruutettu, joten mulla oli vain matikan koe klo 18:50. Se tarkoitti sitä, että menin autolla Cityyn, kun Juho oli jo kotona kun mun piti lähtee. Ensimmäisen kerran yksin autolla moottoritien vilinässä... Aikamoinen kokemus, täytyy sanoa.

Vähän erilainen liikenne kuin Suomessa. Sinnepäin mennessä oli hirvee ruuhka ja matka kesti tunti 15 min, mutta koska oli vielä päivänvalo, hurja liikenne ei haitannut. Mutta takastullessa oli jo pimeetä ja se tekee täällä autolla ajamisesta todella jännittävää. Autoja on ihan järkyttävän paljon ja niitä on joka puolella. Motarilla on vähintään kolme kaistaa yhteensuuntaan, enimmän ajan viisi. Kaikki kyltit tulee todella pienellä varoitusajalla, joten siellä saa tosiaan mennä kieli keskellä suuta kun pitää vaihdella kaistoja. Ja autoja on siis ihan joka puolella, edessä ja takana ja molemmilla sivuilla.

Samaan suuntaa vyöryy hirveellä vaudilla leveä punaisten valojen mato, joka on loppumaton sekä eteen että taakse. Ja toisella puolella vyöryy vastaan yhtä kovaa vauhtia valkoinen samanlainen valomato. Katulamppuja täällä ei pahemmin harrasteta, mutta toisaalta niitä ei juuri kaipaakaan, kun joka puolella on niin paljon autoja, että ne valaisee tietä.

Joo, että sellainen autoilukokemus....
Matskun koe meni ihan hyvin :)

No comments: