Wednesday, January 08, 2014

Joulu mennä jolkotti

Pieni varaslähtö Jouluun otettiin Leikkipuisto Linjan joulujuhlasta. Siellä laulettiin ja leikittiin, ja tavattiin tietysti itse Joulupukki. Pojat olivat tosi innoissaan ja kun kerroin, että pukki tulee, Jasper kysyi silmät ympyrällä, että "Ihan oikee vai?" Juu, just se oikea joulupukki :) Lasten intoa oli tosi kiva katsella. Kun pukki saapui, Jasper oli ensimmäinen lapsi, joka uskaltauti pukin juttusille. Hän esitteli reippaasti itsensä, istui jopa pukin syliin ja vastaanotti rusinapaketin. Antonkin uskaltautui äidin kanssa rusinapakettia hakemaan, mutta ei ollut ihan niin rohkea, että olisi syliin mennyt.
Aivan mahtavat juhlat oli Linjan porukka järjestänyt. Joulupuuroa, torttuja, pipareita yms tarjolla ja mahtavaa ohjelmaa. Sekä lapsia että aikuisia oli paikalla paljon ja tunnelma todella mukava. Mahtavaa, että meidän kotikulmilla on näin ihana paikka!



Minä kävin ystäväni Wikin kanssa ex tempore Tukholmassa pari päivää ennen joulua vähän rentoutumassa. Oli todella ihanaa päästä vähän irti perheestä ja arjesta, ja saada omaa aikaa. Syödä hyvin ja jutella rauhassa aikuisessa seurassa. Tukholma on kaunis kaupunki ja pitäisi ehdottomasti käydä siellä useammin.


Tässä on äidin ja Antonin kahdenkeskinen joululahja-shoppailureissu menossa. Käytiin lounaalla ja leikittiin myös välillä.

Jouluaatto aloitettiin Paapan ja Elinan kanssa meillä Kalliossa riisipuurolla. Joulurauhanjulistus tietenkin perinteisesti katseltiin televisiosta ja lähdettin sen jälkeen kirkkoon. Espoon Tuomiokirkossa oli perhejumalanpalvelus ja todella paljon ihmisiä. Ulos asti jono eikä luultavasti kaikki edes mahtuneet. (Seuraavaankin jumalanpalvelukseen oli jo jono, kun me tulimme ulos.) Alttarin eteen oli laitettu pieniä penkkejä lapsia varten ja Jasper istuikin siellä kuuliaisesti koko seremonia ajan. Nousi ylös kun muutkin nousivat ja oli muutenkin mahtavasti mukana. Olin erittäin ylpeä hänestä.

Aattoa jatkettiin Saunaniemessä Paapan ja Elinan luona pelien kanssa ja syöden vatsat täyteen ihania jouluruokia. Isäni oli luvannut olla joulupukki ja sitä varten oli hankitty tietysti hyvät vermeet. Kaikkia aikuisia vähän mietitytti, että tunteeko pojat, tai varsinkin Jasper, Paapan sieltä asun sisältä, mutta en ollut varsinaisesti huolissani asiasta. Onhan Jasper vasta kolmevuotias. Mutta kuinka väärässä olinkaan! Pukki ei ollut päässyt edes eteiseen kun Jaapo jo huudahti "Paappa!" Oli siinä naurussa pitelemistä :) Juho mukamas soittamaan Paapalle, että missä hän on ja selittämään Jaapolle, että Paappa on kaupassa. Poika katseli pukkia tarkkaavaisena ja isäänsä ja lopulta kaiketi uskoi. Reippaasti hän lauloi pukille ja istui sylissäkin, mutta tarkasteli pukkia todella paljon joka puolelta. Kun pukki oli lähtenyt ja Paappa tuli takaisin "kaupasta", Jasper sanoi, että "Joulupukki kävi jo ja se näytti ihan sulta!" Tämä joulu taisi olla ensimmäinen ja viimeinen kun Paappa voi pukkia esittää...

D
Suuret kiitokset kaikille aivan mahtavista lahjoista!!

No comments: